Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Φιάσκο η αλλοδαπή ψήφος.

Τα καλόπαιδα αυτά δεν είναι κορόιδα.
Δεν ήρθαν στην Ελλάδα για να γίνουν Έλληνες.
Ήρθαν για να κονομήσουν μαύρα.
Ή μήπως έχουν ΤΟ ΓΝΩΘΙ Σ΄ΑΥΤΟΝ…;

Μόλις 2.000 αλλοδαποί ζήτησαν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου της Αθήνας, 350 οι αιτήσεις στον Πειραιά, και στο Αιγάλεω έχουμε μόλις 160! (σ.σ.: και είναι άγνωστο αν όλες γίνονται δεκτές).

Σε μεγάλο «φιάσκο» αναδεικνύεται η απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και μαζί καταρρέει σαν… χάρτινος πύργος το όραμα του Γ. Παπανδρέου για ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία.
Παράλληλα εξανεμίζονται και οι προσδοκίες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ εν όψει εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς πίστευαν ότι οι αλλοδαποί θα έσπευδαν κατά χιλιάδες στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν τους υποψηφίους του… ευεργέτη τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία η ανταπόκριση είναι μηδαμινή κι ενώ στην κυβέρνηση εκτιμούσαν ότι περί τους 250.000 θα κατέθεταν αιτήσεις προκειμένου να εγγραφούν στους σχετικούς καταλόγους, ο τελικός αριθμός δεν θα υπερβεί τις 30.000! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι ανεξαιρέτως θα πάνε να ψηφίσουν.
Οι μετανάστες έδειξαν απροθυμία που κανείς δεν είχε προβλέψει σ’ αυτή την έκταση. Το γεγονός ερμηνεύεται ως άρνηση ή αδυναμία των αλλοδαπών να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό ή να αισθανθούν μέλη του συστήματος. Επίσης εκτιμάται ότι οι αλλοδαποί δεν έκαναν αιτήσεις διότι φοβούνται πως, ενώ μέχρι τώρα ήταν ανεξέλεγκτοι, με τη δημογραφική αποτύπωση θα είχαν πλέον υποχρεώσεις, έλεγχο του εισοδήματός τους, φόρους κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου