Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ήξεις-αφήξεις Ε.Βενιζέλου στην ενημέρωση του τομέα Άμυνας της Ν.Δ.

Xωρίς την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά που φέρεται χολωμένος με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο για την εν γένει τακτική του σε σειρά θεμάτων, το κλιμάκιο του τομέα Άμυνας της Ν.Δ. (Μ.Τζίμας, Α.Δερμετζόπουλος και Σ.Γκίκας) επισκέφθηκαν το υπουργείο για να ενημερωθούν για τα πεπραγμένα του υπουργού. Ο οποίος δήλωσε με σαφήνεια ότι «ΕΑΣ και ΕΛΒΟ ιδιωτικοποιούνται πλήρως», "BMP-3HEL και FREMM θέλουμε να τα προχωρήσουμε, αλλά τρώνε τον μισό ΕΜΠΑΕ» και «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για το ΜΤΣ».
Πάντως εξέφρασε την οργή του γιατί ο πρόεδρος της Ν.Δ. έθιξε το θέμα του τουρκικού υποβρυχίου στην Κέα το οποίο ο υπουργείο και η ηγεσία του ΓΕΝ θέλουν να το καλύψουν λόγω των αντικειμενικών ευθυνών που υπάρχουν για την διάτρηση του θαλάσσιου αμυντικού συστήματος στην ανατολική ακτή της Αττικής!
"Καλά, άλλη φορά θα ζητείται η άδεια του Ε.Βενιζέλου για το τι θα πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή" σχολίαζε στενός συνεργάτης του Α.Σαμαρά.
Για τις αμυντικές βιομηχανίες ξεκαθάρισε ότι μόνο η ΕΑΒ θα μείνει υπό δημόσιο έλεγχο, ενώ τα ΕΑΣ θα ιδιωτικοποιηθούν και στην ΕΛΒΟ το δημόσιο θα πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο. Στα ΤΟΜΑ και τις φρεγάτες, είπε ότι «θα τιμήσουμε τις υπογραφές μας, αλλά πρέπει να δούμε το ζήτημα της χρηματοδότησης γιατί καλύπτουν το μισό ΕΜΠΑΕ αυτά τα προγράμματα».
 Για τις νέες μειώσεις που ζήτησε η τρόϊκα στις δαπάνες του υπουργείου, είπε ότι αυτά τα 500 εκατ. ευρώ θα τα βρούμε με λογιστικό τρόπο, εννοώντας ότι θα μεταφερθούν πάλι κονδύλια για αποπληρωμές προγραμμάτων την επόμενη χρονιά.
Οι τρεις υπεύθυνοι του τομέα Άμυνας, πάντως, έδειξαν άριστα ενημερωμένοι...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου