Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Το κόλπο ήταν στημένο και στα μέτρα τους…»
«Ο θάνατος ενός ανθρώπου είναι τραγωδία, η εξόντωση εκατομμυρίων είναι στατιστική…», αυτή τη φράση φαίνεται πως είχαν στο μυαλό τους ο Πρωθυπουργός και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών όταν μεθόδευαν τη μετάλλαξη του «λεφτά υπάρχουν» στο «δεν υπάρχει σάλιο».
Είχαν αναλάβει τη δέσμευση να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «χώρα φθηνού εργασιακού κόστους», σε «πειραματόζωο» της ευρωζώνης για πολιτικές ΣΟΚ, και ο άνθρωπος «κλειδί» για τα σχέδιά τους -με αξιόλογο βιογραφικό (21 χρόνια υπάλληλος του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον) και με λαμπρές επιδόσεις στο κραχ της Αργεντινής- ήταν ο επιστήθιος φίλος του κ. Παπακωνσταντίνου, Ανδρέας Γεωργίου.
Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Προεδρεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. (Ελληνική Στατιστική Αρχή), «σήκωσε αμέσως τα μανίκια» και ως σύγχρονος «αλχημιστής» εμφάνισε σαν «μονόδρομο», τη συνειδητή και προειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης για την υπαγωγή της χώρας στη «μέγγενη» του ΔΝΤ.
Το ελληνικό έλλειμμα του 2009 έπρεπε πάση θυσία να φανεί το υψηλότερο στη ευρωζώνη και μεγαλύτερο από το ιρλανδικό που έφτανε το 14%, για αυτό και σκόπιμα εντάχθηκαν με χαλκευμένα στοιχεία στη «γενική κυβέρνηση» 151 φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Το έλλειμμα απογειώθηκε «εν μια νυκτί» στο 15.4% και οι εργαζόμενοι των Οργανισμών αυτών σήμερα ζουν με τη διαρκή αγωνία της απόλυσης μέσα από το «τερατούργημα» της εργασιακής εφεδρείας.
Τα spreads εκτοξεύθηκαν στα ύψη, η κρίση «χρέους» έγινε κρίση «δανεισμού» και η Ελλάδα κατέστη «αδύναμος κρίκος» και «αποδιοπομπαίος τράγος» της Ε.Ε., «στρώνοντας το χαλί» για τη διείσδυση του «αμερικανοκίνητου» ΔΝΤ στο «ευρωπαϊκό γίγνεσθαι». Δίχως άλλο, ο κ. Γεωργίου δικαίωσε τα πρώην (νυν και αει) αφεντικά του για τη «συστατική επιστολή» που του χορήγησαν
Για να συνεχίσει ανενόχλητος το καταστρεπτικό του έργο ανάγκασε σε παραίτηση το υπόλοιπο Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ, την ώρα που ο κ. Βενιζέλος έσπευδε από τα έδρανα της Ελληνικής Βουλής να προαναγγείλει την παραμονή του. Είναι σαφές πως αποτελεί κεντρική κυβερνητική επιλογή.
Τα «Greek Statistics», λοιπόν, έχουν ονοματεπώνυμο και οι κατηγορίες για τα «μαγειρέματα» των δημοσιονομικών μεγεθών παίρνουν τη μορφή «χιονοστιβάδας». Η δικαιοσύνη πρέπει να επιληφθεί άμεσα, ώστε να μάθει ο κάθε πολίτης αν η «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία» της ελληνικής κοινωνίας είναι εγκληματική πολιτική επιλογή ή προϊόν εθνικής μειοδοσίας
Υπάρχουν τριών ειδών ψεύδη: τα συνήθη, τα καταστρεπτικά και τα στατιστικά, τελικά με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα έχουμε ζήσει και τα τρία
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΕΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου