Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Λιτότητα !!!

Την ώρα που οι πολίτες στενάζουν καθημερινά όλο και περισσότερο από τα συνεχή οικονομικά μέτρα, την ανεργία και την εξαθλίωση, το κυβερνητικό σύστημα παραμένει πολυπρόσωπο, πολυδάπανο και ως εκ τούτου προκλητικό.
Ούτε δέκα ούτε είκοσι αλλά 90 θέσεις συμβούλων, (ευτυχώς όχι 107 όπως έγραψαν χθές τα διάφορα blogs) συνεργατών και μετακλητών υπαλλήλων αποφάσισε να θεσμοθετήσει για το Πολιτικό Γραφείο του ως πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμ(ι)ος!
Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη πρόκληση που χρεώνεται προσωπικά ο κ. Παπαδήμ(ι)ος μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης-μαμούθ, όταν αποχώρησε ο Γ. Παπανδρέου. Κι αν για τα 50 μέλη του υπουργικού συμβουλίου (την ώρα που στην Ιταλία υπό λιγότερο δυσμενείς συνθήκες ο κ. Μόντι σχημάτισε ένα πολύ πιο ολιγομελές σχήμα) προβλήθηκε η δικαιολογία των «έκτακτων συνθηκών» 
Αντί μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου και οι μηχανισμοί εξουσίας να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα της μείωσης των δαπανών και των αιματηρών οικονομιών, πράττουν προκλητικά και ξεδιάντροπα το εντελώς αντίθετο αυξάνοντας την κοινωνική οργή.
Η κυβέρνηση είναι μεταβατική και, όπως τουλάχιστον συμφωνήθηκε, έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, δοθέντος ότι οι εκλογές προβλέπεται ότι θα γίνουν ως τον Απρίλιο. Επομένως δεν είχε κανέναν ιδιαίτερο λόγο να «φορτώσει» με δεκάδες πρόσωπα και στελέχη τις υπηρεσίες του Μεγάρου Μαξίμου, εξαιρώντας εαυτόν και «ημετέρους» από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
ΝΤΡΟΠΗ  ΝΤΡΟΠΗ  ΝΤΡΟΠΗ !!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου