Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΕΚΑ

Αθήνα, 25-1-2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΑΚΕ - ΕΚΑ στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την προσπάθειά της για στοχοποίηση των συνδικαλιστών, για τη διαπόμπευση των εργαζομένων.
Ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και ενεργοποιεί για μια ακόμη φορά τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη, μην έχοντας άλλο τρόπο να εφαρμόσει μέτρα που με ευκολία η ίδια η Κυβέρνηση το φθινόπωρο ψήφισε.
Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενάντια στα μνημονιακά μέτρα, που καταργούν όλο το εργατικό δίκαιο και το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.
Η τρικοΜΜΜατική κυβέρνηση καταφεύγει στις απειλές και την τρομοκρατία, προχώρησε δε σε Επίταξη και βίαιη καταστολή, για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα προκειμένου να συκοφαντήσει το δίκαιο αγώνα τους.
Για μια φορά ακόμα, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες μπαίνουν στο «γύψο» για να περάσουν οι ακραίοι αντεργατικοί σχεδιασμοί τους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου