Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΕΑΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

22.10.2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ – ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
Η συμμετοχή στις όποιες εκλογικές διαδικασίες  είτε ως ψηφοφόρος είτε ως υποψήφιος είναι αυτονόητο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου.

Αυτονόητο είναι ότι ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια για τον υποψήφιο που θα διαλέξει.
Αυτονόητο είναι ότι και η ΔΑΚΕ  επιλέγει και  στηρίζει με τα δικά της κριτήρια τον υποψήφιο για τη θέση του εκπροσώπου των εργαζομένων μεταξύ όλων των άξιων συναδέλφων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. 
Αυτονόητο είναι για όλες τις παρατάξεις να χαράζουν τη συνδικαλιστική τους στρατηγική, να προτείνουν και να στηρίζουν υποψήφιους ανάλογα με το πώς αντιλαμβάνονται το ρόλο και τη σημασία του θεσμού.
Αυτονόητο είναι ότι τελικός κριτής είναι οι εργαζόμενοι που θα κρίνουν και εκείνοι με τα δικά τους κριτήρια  τα θετικά και τα αρνητικά του καθένα και με την ψήφο τους είτε επιβραβεύουν, είτε καταδικάζουν παρατάξεις και πρόσωπα.
Αυτονόητα είναι επίσης η σοβαρότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται ο θεσμός του εκπροσώπου και ο σεβασμός στο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να διεκδικεί την ψήφο των συναδέλφων του.

Εκτός από τα αυτονόητα υπάρχουν τα ανεπίτρεπτα και τα μη αποδεκτά.

Δεν είναι αποδεκτή η προσπάθεια σπίλωσης και γελοιοποίησης από προσωπική εμπάθεια, παραταξιακή και πολιτική ιδιοτέλεια.
Δεν είναι αποδεκτή η ενοχοποίηση της έκφρασης κάθε διαφορετικής θέσης και άποψης όταν δεν ταυτίζεται με τις δικές μας επιλογές.
Δεν είναι αποδεκτή  μια συγκατοίκηση όταν κάποιος νομίζει ότι είναι  ιδιοκτήτης και ότι οι άλλοι είναι οι ενοικιαστές που καλούνται μονίμως να πληρώνουν το ενοίκιο και τα κοινόχρηστα.
Δεν είναι αποδεκτό οι κοινοί αγώνες  για τα καθημερινά προβλήματα ή για την αναζήτηση διεξόδου από τις βάρβαρες πολιτικές και οι ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργούνται να μεταφράζονται ως εν λευκώ αποδοχή των διαφορετικών θέσεων.
Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
Η ΔΑΚΕ σύμφωνα με το καταστατικό της σαν παράταξη αποφασίζει, επιλέγει και στηρίζει πρόσωπα με βάση την αρχή της αταλάντευτης υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων που είναι οι μόνοι κριτές μας και μόνο σε αυτούς απολογούμαστε καθημερινά.
Δεν διστάσαμε και δεν διστάζουμε να συγκρουστούμε και να καταδικάσουμε τις πολιτικές που ευθύνονται για τα δεινά που φόρτωσαν στους εργαζόμενους. Δεν διστάσαμε να συγκρουστούμε με νοοτροπίες και λογικές που βλάπτουν το κοινό καλό και προάγουν το ατομικό συμφέρον. Δεν έχουμε σαν αυτοσκοπό μας την αντιπαλότητα με τις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις αλλά την συναίνεση για την αντιμετώπιση των καταστροφικών για τους εργαζόμενους πολιτικών.
v Αρνούμαστε να στοχοποιήσουμε  εργαζόμενους.
v Αρνούμαστε τον κομματικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό.
v Η ΔΑΚΕ ποτέ δεν ζήτησε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων από τους εργαζόμενους  ούτε για να την ψηφίσουν ούτε για να την τιμήσουν με την υποψηφιότητά τους.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ έχει τη δύναμη να ξεπερνά τις παραταξιακές και κομματικές αγκυλώσεις να κρίνει το κάθε πρόσωπο με τα δικά του θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά τις δικές του ικανότητες, αρχές και αξίες.
Με αυτό το σκεπτικό η ΔΑΚΕ είχε προτείνει αρχικά στο συνάδελφο Στέλιο Παπαδάκη να είναι υποψήφιος στο  ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ όταν ακόμα δεν είχε ξεκαθαρίσει ότι οι εκλογές θα γίνουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Η άρνησή του να δεχθεί την πρόταση της ΔΑΚΕ με τη λογική μη ανάμειξης σε μια  παραταξιακή αντιπαράθεση όπου ίσως  εκτοξευόταν λάσπη και μαύρη προπαγάνδα δεν μας βρήκε σύμφωνους γιατί πιστεύουμε ότι ο καθένας κρίνεται, συνδικαλιστικά, από την παρουσία και το έργο του και όχι από τα πολιτικά του πιστεύω.
Εμείς παραμένουμε στην ίδια πρόταση και μέσα από το ενιαίο ψηφοδέλτιο  στηρίζουμε τον Στέλιο Παπαδάκη για εκπρόσωπο όλων των εργαζομένων στο Διοικητικό  Συμβούλιο της εταιρείας. Για μας η υποψηφιότητα αυτή συνδυάζει προσωπικό ήθος, γνώση, ικανότητα και δυναμική. 
Σεβόμαστε την προσφορά του καθενός, δεν απαξιώνουμε κανένα υποψήφιο και τονίζουμε ότι δεν μας εκφράζουν και δεν θα ακολουθήσουμε κανένα που θα επιλέξει να πορευθεί με βάση τις προσωπικές του εμπάθειες, τη λασπολογία και την απαξίωση αντιπάλων.
Όποιος θέλει να ακολουθήσει τέτοιο δρόμο του τον χαρίζουμε, είναι όλος δικός του!!!

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Ως ΔΑΚΕ έχουμε υπόψη μας  ότι τα θέματα που μας απασχολούν θα είναι παρόντα και μετά τις εκλογές. Πρέπει και το συνδικαλιστικό κίνημα να είναι παρόν και ενωμένο να απαιτήσει λύσεις ανεξάρτητα από το πρόσωπο που θα εκλεγεί στη θέση του εκπροσώπου στη διοίκηση.

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
ΔΑΚΕ ΕΑΣ

ΥΜΗΤΤΟΥ – ΑΙΓΙΟΥ – ΛΑΥΡΙΟΥ – ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου