Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΑΣ ΥΜΗΤΤΟΥ.


8.11.2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συναδέλφισες, φοι, 

Τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν για μια ακόμα φορά πάνω από τα ΕΑΣ και τα κεφάλια μας! 
Η Κυβέρνηση το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Οικονομικών οφείλουν να σκύψουν στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ε.Α.Σ και να δώσουν επειγόντως λύσεις, γιατί το μέλλον των Ε.Α.Σ είναι μετέωρο. 
Ο Δ. Σύμβουλος, μετά από τριμερή που έγινε στο Υπουργείο Εργασίας με αντικείμενο τις άδικες, αναίτιες και παράνομες απολύσεις εποχής Χρηστίδη, μας ενημέρωσε ότι τα χρήματα για τη μισθοδοσία και την υλοποίηση της ΣΣΕ δεν υπάρχουν τονίζοντας δεικτικά… «πηγαίνετε να τα πάρετε από τον Τσακαλώτο», θέλοντας να βγάλει από πάνω του τις ευθύνες του! 
Δυστυχώς η Διοίκηση μας δικαιώνει, όταν σε προηγούμενη ανακοίνωση μας ζητήσαμε την παραίτηση της γιατί όπως αποδεικνύεται ούτε τα χρήματα της μισθοδοσίας δεν μπορεί να εξασφαλίσει. 
Λυπούμαστε και ανησυχούμε που η μεγαλύτερη και μοναδική αμυντική βιομηχανία στον τομέα παραγωγής πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων αφήνεται στη τύχη της, βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα και τα περίεργα deals με ευθύνη τόσο του εποπτεύοντος υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όσο και του μεγαλομετόχου υπουργείου Οικονομικών
Απορούμε πραγματικά και αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο πραγματικός λόγος αυτής της στάσης του Υπουργού Οικονομικών δεδομένου ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αποφασίστηκε ύστερα από πρόταση του ίδιου Υπουργείου και αν αυτή η στάση έχει να κάνει με «τα έργα και τις ημέρες» της διοίκησης της εταιρείας, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκειά του απέναντί της. 
Σε κάθε περίπτωση, ας γνωρίζουν οι υπεύθυνοι (διοίκηση και πολιτική ηγεσία) ότι οι όποιες ολιγωρίες και καθυστερήσεις κοστίζουν ανεπανόρθωτα στα Ε.Α.Σ. και στους εργαζόμενους! 
Οι εργαζόμενοι με την πολύχρονη τεχνογνωσία μας είμαστε έτοιμοι και ικανοί να παράγουμε τα προϊόντα με μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. 
Η Διοίκηση όμως φαίνεται «χαμένη στη μετάφραση» της οικονομικής διαχείρισης, ανίκανη να διασφαλίσει τα απαραίτητα υλικά για την παραγωγή και να παραδώσει τις παραγγελίες στην ώρα τους, ανίκανη να υλοποιήσει το ταμειακό πρόγραμμα, αλλά πολύ ικανή στο να υπογράφει απρόσφορες και άκαιρες «μελέτες», να αναθέτει εργολαβίες, να διαπραγματεύεται το ξεπούλημα τεχνογνωσίας παρακάμπτοντας το Δ.Σ. και να στέλνει εξώδικα στους συνδικαλιστές, δαιμονοποιώντας και ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση!!! 
Ενδεικτικά αναφέρουμε την αδυναμία των διοικούντων ακόμα και στο να παραδώσουν στο Ναυτικό πυροσωλήνες, φέρνοντάς τους απλά από Ιταλία, για να εισπράξουν έστω κάποια χρήματα! 
Συναδέλφισες, φοι, 
Είναι φανερό ότι η εταιρεία έχει πολλά προβλήματα αλλά το σημαντικότερο είναι η ίδια της η Διοίκηση! 
Η κυβέρνηση και οι συναρμόδιοι Υπουργοί έχουν τεράστια ευθύνη. 
Τους καλούμε να βάλουν τέλος στην ολισθηρή πορεία των ΕΑΣ και στην ανοχή που δείχνουν απέναντι στην αρρωστημένη κατάσταση της εταιρείας. 

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ Ε.Α.Σ. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ 

και αυτή την ανάπτυξη θα τη διεκδικήσουμε προς όφελος της άμυνας και της κοινωνίας! 

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου