Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

"Δεν ξέρουμε αν θα πληρωθούμε στην ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ"


"Αγαπητό TROKTIKO
Εργάζομαι στην εταιρία "Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ)", εταιρία εποπτευόμενη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Πριν από λίγη ώρα ενημερώθηκαν τα Σωματεία της Εταιρίας μας, από την απερχόμενη Διοίκηση, ότι χρήματα υπάρχουν για να καλυφθεί το Δώρο του Πάσχα ...
και η προκαταβολή Απριλίου. Από εκεί και πέρα είναι άγνωστο τι θα γίνει. Η εταιρία μας λόγω του αντικειμένου της (είναι αμυντική βιομηχανία) περιμένει να συντηρηθεί από τα εκάστοτε εξοπλιστικά προγράμματα (παίρνοντας κάποιο μικρό κομματάκι) ή από κάποια συμβασούλα του Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής κυβέρνησης για τη βούληση της να διαφυλάξει το δημόσιο χαρακτήρα της μόναδικής αμυντικής βιομηχανίας που διαθέτει η χώρα μας (έναντι 60 αντίστοιχων που διαθέτει η Τουρκία και όλες κρατικές), έχουμε αφεθεί στην τύχη μας και χωρίς διοίκηση (αφού η απερχόμενη τελεί υπό αντικατάσταση) και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας περί άλλων τυρβάζει!
Ο όμιλος των ΕΑΣ αριθμεί περίπου 1500 άτομα, οι οποίοι και κινδυνεύουμε σε 15 μέρες να μην πληρωνόμαστε.
Θέλω να απευθυνθώ προς την κυβέρνηση και να πω ότι στη ζωή είναι δύσκολο να χτίσεις. Το γκρέμισμα μπορεί να γίνει σε δευτερόλεπτα. Και αυτή η κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε έξι μήνες να καταβαραθρώσει την ψυχολογία ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος πλέον ζει και κοιμάται μέσα στην απόλυτη ανασφάλεια για τη δουλειά του, το μισθό τους, τα εργασιακά του διακαιώματα, ακόμη και για την ίδια του τη ζωή."

(Η ανάρτηση έγινε στο troktiko.blogspot)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου