Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Πρίν και Μετά

Γιώργος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Γνωστή “συνδικάλα” της ανωτάτης σχολής Κανελλόπουλου, Πρωτόπαπα,Πολυζωγόπουλου, Παναγόπουλου κτλ κτλ.
Της σχολής των “πράσινων” εργατοπατέρων που εξελίσσονται σε βουλευτές και υπουργούς αφού εκτελέσουν επιτυχώς τα αντιπολιτευτικά τους καθήκοντα ενάντια στη ΝΔ.
Για όσους δε γνωρίζουν, ο Κουτρουμάνης ήταν για πολλά χρόνια πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, της κραταιάς Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π. που για όσους γνωρίζουν ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ μέσα στα ασφαλιστικά ταμεία και “κόλλαγε” το οτιδήποτε προσπαθούσε να κάνει η Νέα Δημοκρατία.
Ακόμα και για την επιστροφή του ΛΑΦΚΑ που έγινε εξ ολοκλήρου επί ΝΔ, η ΠΟΠΟΚΠ ασκούσε σκληρή αντιπολίτευση λέγοντας ότι η ΝΔ “αργούσε πολύ να επιστρέψει τα λεφτά” που κρατούσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Η “συνδικάλα” όμως έγινε υπουργός του ΠΑΣΟΚ βεβαίως βεβαίως και προχτές δήλωσε :
«απαιτούνται μέτρα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα» και τόνισε ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα γενικά όρια ηλικίας στα 67 χρόνια».
Η ίδια “συνδικάλα” έλεγε στις 10 Δεκεμβρίου 2007 :
Αυξημένες κατά 80% σε σχέση με πέρσι είναι οι αιτήσεις εργαζομένων για συνταξιοδότηση, που έχουν κατατεθεί στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, υποστήριξε στα Χανιά, σε εκδήλωση για το ασφαλιστικό.
Όπως έλεγε ο κ. Κουτρουμάνης, «υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους εργαζόμενους για τις επερχόμενες αλλαγές.
Υπάρχει καταγραφή για αυτό που λέω, δηλαδή πολλές αιτήσεις για συνταξιοδότηση γίνονται στα ταμεία.
Αυτό βέβαια, πρόσθεσε ο ίδιος, «θέτει σε κίνδυνο την οικονομική βιωσιμότητα των ταμείων, αλλά με αυτές τις επιλογές θίγονται και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι αποχωρούν με χαμηλές συντάξεις».
Παράλληλα ο κ. Κουτρουμάνης άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται το ασφαλιστικό.
«Όλοι είμαστε σε ετοιμότητα. Οι επιλογές της κυβέρνησης οδηγούν σε αφαίρεση, σε ανατροπή ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για το λόγο ότι δεν είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση να ασχοληθεί με τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων».
Δήλωση στις 13 Μαρτίου 2008 :
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, Γιώργος Κουτρουμάνης, ανέφερε με τη σειρά του ότι με το νομοσχέδιο θίγονται σημαντικά οι νέοι εργαζόμενοι που θα θελήσουν σύνταξη πριν από τα 67 τους χρόνια και πως στο ΙΚΑ, μια γυναίκα που έχει εξασφαλίσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα με 10.000 ένσημα σε ηλικία 55 ετών, θα έχει μειωμένη σύνταξη 31,2%.
Κατά τον κο Κουτρουμάνη, η κυβέρνηση δεν διεξήγαγε ουσιαστικό διάλογο, ώστε στη μεταρρύθμιση να έχει την συναίνεση των εργαζομένων.
Τι άλλαξε τώρα κ. Υπουργέ ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου