Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων ΕΑΣ ΑΒΕΕ Υμηττού .

Οι Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί (ΔΕΚΟ) και οι εργαζόμενοι σε αυτές, για μια φορά ακόμα στοχοποιούνται από όλους αυτούς που εκφράζουν και υλοποιούν νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Στόχος είναι η απαξίωση του έργου των ΔΕΚΟ, της περιουσίας του Ελληνικού λαού και των εργαζόμενων, προκειμένου Δημόσιες Επιχειρήσεις και Δημόσιες περιουσίες να ΕΚΠΟΙΗΘΟΥΝ προς όφελος ντόπιων και ξένων συμφερόντων (βλέπε ΟΤΕ, Λιμάνι Πειραιά, Ολυμπιακή).
Σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ξεπουλούν ακόμα και τμήματα της αμυντικής θωράκισης της χώρας μέσα από την συρρίκνωση ή και την εκποίηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΔΕΚΟ κατασκευής πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων), η απάντησή των εργαζόμενων και της κοινωνίας δεν μπορεί να είναι άλλη από το «ΟΧΙ»!
Για την έλλειψη πολιτικών ανάπτυξης, την κακοδιαχείριση και την σπατάλη προς όφελος των λίγων – εκλεκτών (επιλεκτικές υπερωρίες, παχυλές αμοιβές μεγαλοστελεχών, παραχώρηση κατασκευαστικού έργου σε εργολάβους έναντι αδρής αμοιβής και χωρίς να αξιοποιείται το μόνιμο προσωπικό), δεν είμαστε υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι. ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ είναι οι μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις, οι ηγεσίες του ΥΠ.ΕΘ.Α. και οι Διοικήσεις που διόριζαν!
Σε ότι αφορά τέλος, την «ανθρωποφαγία» που προσπαθούν να επιβάλλουν στην κοινωνία μέσα από την κατασυκοφάντηση της μιας κοινωνικής ομάδας απέναντι στην άλλη και αφού ήδη έχουμε υποστεί περικοπές κατά 10% στις αποδοχές, αφανισμό των δώρων και επιδομάτων, πληροφορούμε τους εμπνευστές του Υπουργείου Οικονομίας, του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ. ότι ο μισθός της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στα Ε.Α.Σ. με 20ετή και πάνω προϋπηρεσία δεν ξεπερνά τα 1.500 €. Στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου τα εξοφλητικά πληρωμών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου