Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




07.02.2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Ο κατήφορος της ΑΣΕ συνεχίζεται με την τελευταία εξοργιστικά υβριστική και υποκριτική ανακοίνωση – απάντηση στην έκκληση των άλλων παρατάξεων να ξεκαθαρίσει αν στηρίζει το κοινό προγραμματικό προεδρείο του σωματείου ή αν βρίσκεται απέναντι όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της στη συνεδρίαση του Δ.Σ.
Με μια άκρως κακόγουστη ανακοίνωση επιδόθηκαν, στην αγωνία τους για αυτοάμυνα, σε ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο  στα πλαίσια μιας φτηνής απολογητικής προσπάθειας να αντιστρέψουν την σε βάρος τους κατάσταση.
Αρνούνται να απαντήσουν ξεκάθαρα και επαναλαμβάνουν μονότονα τις γνωστές αόριστες υβριστικές «καταγγελίες» εναντίον όλων, ανατρέχουν σε μια ανέξοδη «παρελθοντολογία», επιβεβαιώνουν την καιροσκοπική τους τακτική και την ανυπαρξία της παραμικρής εποικοδομητικής πρότασης  για επίλυση των προβλημάτων.
Είναι πραγματική πρόκληση οι υποτιθέμενοι θιασώτες του ανεξάρτητου συνδικαλισμού!!!!!, οι δήθεν υπέρμαχοι του νέου ήθους, αυτοί που εμφανίζονται με τόση μικροπρέπεια να διανέμουν «πιστοποιητικά αγωνιστικότητας», να προβάλλουν ως σημείο διαφωνίας μια ανύπαρκτη προγραμματική τακτική.
Μη έχοντας που αλλού να στηρίξουν την διαφωνία τους καταφεύγουν στην ψευδολογία «ανακαλύπτουν» μια δήθεν συμφωνημένη προγραμματική τακτική με μοναδικό σκοπό να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων.
Μετά από αυτή τη συκοφαντική και υβριστική ανακοίνωση της ΑΣΕ είναι κατανοητό πλέον ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το «προγραμματικό προεδρείο» με την συμμετοχή της παράταξής μας.
Η αποκλειστική ευθύνη  ανήκει στην παράταξη της ΑΣΕ.
Η ΔΑΚΕ δεν μπορεί πλέον να συμπορευτεί με εκείνους που τόσο απροκάλυπτα απαξιώνουν τον αγώνα των εργαζομένων, υβρίζουν και προκαλούν τους «εταίρους» της κοινής προγραμματικής συμφωνίας. Είναι μάλιστα απορίας άξιον γιατί αφού πιστεύουν όλα αυτά που γράφουν, συνεχίζουν να παραμένουν στο προγραμματικό προεδρείο του Σωματείου.
Εμείς μια απάντηση δίνουμε: Υιοθετούν την τακτική,
«ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΩΡΙΑ».   
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ !!!!!
Συναδέλφισες & συνάδελφοι,
Στην αρχή μιας καθοριστικής για το μέλλον της εταιρείας  χρονιάς πρέπει να διαμορφωθεί μια νέα πλειοψηφία που δεν θα δίνει «πολιτικά διαπιστευτήρια» αλλά θα υπηρετεί το υπέρτατο καθήκον της επιβίωσης εταιρείας και των εργαζομένων.
Απέναντι στην ετερόκλητη και ευκαιριακή συμπαράταξη αριστερό-δεξιών «κολλητών» και τη θορυβώδη λύκο-συμμαχία των νοσταλγών του πελατειακού κράτους, των αρνητών της ενότητας με τις αντιφατικές πρακτικές, οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιπαραθέσουν και να επιβάλλουν την δική τους βούληση για πραγματική ενότητα.
Ως συνδικαλιστική παράταξη δεν προσπαθήσαμε ποτέ να υπηρετήσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ παρά μόνο τους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε και το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ και ΟΧΙ το ΚΑΛΟ ΚΟΙΝΟ !!!
Όσοι πιστεύουν ότι οι συνεχείς προσπάθειές μας για σύνθεση όλων των απόψεων αποτελεί αδυναμία μας κάνουν τραγικό λάθος.
Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες χωρίς κομματικές παρωπίδες, μας χωρίζουν πολλά με την παράταξη της ΑΣΚ, αλλά, συμπορευτήκαμε το προηγούμενο διάστημα, ξεπερνώντας τις όποιες διαφορές μας, με ένα και μοναδικό σκοπό, το ΣΩΣΙΜΟ της εταιρείας και ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ, θα συνεχίσουμε απ’ όποια θέση και εάν θα έχουμε με το ίδιο σθένος και τον ίδιο ζήλο να αγωνιζόμαστε για να έχουμε αίσιο αποτέλεσμα για την εταιρεία μας στο τέλος του χρόνου.
Δεν θα στηρίξουμε κανένα μα κανένα κόμμα άλλοι έχουν αναλάβει αυτόν τον ρόλο.
Δεν είναι για αυτοσκοπός μας η καρέκλα.
Δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε προβλήματα για να έχουμε λόγω ύπαρξης, με κύριο γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων θα καταθέτουμε προτάσεις που θα δίνουν λύσεις και θα συνθέτουν απόψεις.
Συναδέλφισες & συνάδελφοι,
Η ΔΑΚΕ με αίσθημα ευθύνης αποχωρεί από το προγραμματικό προεδρείο με στόχο να δώσει τη δυνατότητα να δημιουργηθεί η πραγματική ενωτική προγραμματική συμφωνία με το βλέμμα στο κοινό συμφέρον, στην προσπάθεια να επιβιώσει η εταιρεία και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας μας.
Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
ΔΑΚΕ ΕΑΣ Υμηττού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου