Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Γενική Συνέλευση στα ΕΑΣ.

Ομιλία του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ Βασιλάρα Αποστόλη στην Γενική Συνέλευση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Καλημέρα, καλή αγωνιστική εβδομάδα.
Είναι μια ...
από τις σημαντικότερες αν όχι η σημαντικότερη Γ.Σ. από την ίδρυση του Σωματείο μας.
Είναι μια Γ.Σ. η οποία στο κλείσιμό της πρέπει να βγάλει ένα και μοναδικό αποτέλεσμα το ότι πέρα από τις όποιες διαφωνίες μας πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος ομολογεί την πλήρη αποτυχία της πολιτικής της  και του Μνημονίου.
Ο Ελληνικός λαός υποβάλλεται για τέταρτη φορά σε  θυσίες χωρίς αντίκρισμα.
Με την πολιτική τους μας στέρησαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και σήμερα μας οδηγούν στο θάνατο ζητώντας να διαλέξουμε μόνο τον τρόπο με τον οποίο θα πεθάνουμε.
Ο κ. Παπανδρέου πρώτα παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει.  Μετά βάφτισε την κηδεμονία ανασχηματισμό, ένα ανασχηματισμό καραμπόλα που αποτυπώνει την αποτυχία της πολιτικής του.
Κυρίαρχη ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης η αντικατάσταση του Υπουργού Οικονομικών.  Πιστεύει κανείς από εμάς ότι θα αλλάξει τίποτα στην Οικονομική Πολιτική με την αλλαγή του Υπουργού ;  Η άποψή μας η οποία είναι και του συνόλου του Ελληνικού λαού είναι πως ΟΧΙ, άλλωστε ο νέος τσάρος της Οικονομίας το δήλωσε ξεκάθαρα ότι το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί ώς έχει, ας μη ξεχνάμε ότι στο Μεσοπρόθεσμο ένα από τα κυρίαρχα είναι οι αποκρατικοποιήσεις και μέσα σ΄ αυτές συμπεριλαμβάνετε και το ξεπούλημα των ΕΑΣ. Ο μάγειρας άλλαξε συναδέλφισσες και συνάδελφοι η συνταγή παρέμεινε η ίδια.
Η Κυβέρνηση αυτή αποδείχτηκε πολιτικά ανίκανη, εθνικά επικίνδυνη και κατώτερη των περιστάσεων,  Πολλοί από εσάς στις τελευταίες εκλογές ψηφίσατε το Κυβερνών Κόμμα, έχει καμία σχέση αυτό που πιστεύατε με αυτό που προέκυψε; Δηλώσεις των ιδίων των Κυβερνόντων περί απώλειας της Εθνικής μας ανεξαρτησίας και κυριαρχίας που σε άλλες εποχές θα ήταν αιτία πολέμου, τώρα δεν μας αγγίζουν καθόλου.
Ισοπέδωσαν σ΄ ένα χρόνο ότι κατακτήσαμε εμείς οι εργαζόμενοι εδώ και δεκαετίες με αγώνες.
Μετέτρεψαν την παγκόσμια κρίση και τη κρίση του Ελληνικού χρέους σε κρίση δανεισμού για να εξυπηρετήσουν τους τοκογλύφους δανειστές και του ιδιοτελείς στόχους τους περί παγκόσμιας διακυβέρνησης (ας μην το ξεχνάμε αυτό)

Συναδέλφισσες και  συνάδελφοι,
Θα μπορούσα για μεγάλο χρονικό διάστημα να απαριθμώ τις « ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ » της Κυβέρνησης ξεκινώντας  από την εξαπάτηση των πολιτών με το λεφτά υπάρχουν, από την εξαπάτηση του OPENGOV, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των παιδιών μας στέλνοντας τα μετανάστες, τη μείωση κατά δύο δις Ευρώ των λειτουργικών αναγκών του Δημοσίου κόβοντάς τα από την Υγεία και την Παιδεία, από το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού, από την κατάργηση των Σ.Σ.Ε. και άλλα πολλά.
Είναι του παρόντος;   Θα ωφελήσει   σε τίποτα μια τέτοια συζήτηση;

Συναδέλφισσες και  συνάδελφοι,
Η Εταιρεία μας είναι μία Δημόσια Επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για το αμυντικό δόγμα της Χώρας και την Πολιτική Εθνικής Άμυνας που οφείλει η Ελλάδα να διατηρήσει. Όποιος απ΄ όπου κι΄ αν προέρχεται και το δηλώνω εκ μέρους της παράταξης που εκπροσωπώ, έχοντας διαφορετική άποψη απ΄ αυτή τίθεται απέναντί μας, τα παιγνίδια κάποιων με το ξεπούλημα πρώτα του 65% και ακολούθως του 99,8% σε δήθεν στρατηγικής σημασίας επενδυτές να τα κρατήσουν για τα δικά τους τα μαγαζιά για τις δικές τους επιχειρήσεις.  Δεν είδα και πολλούς άλλωστε από αυτούς που κατά καιρούς μας κυβέρνησαν να έχουν κάνει καμία επιτυχημένη καριέρα στην αγορά.

Συναδέλφισσες και  συνάδελφοι,
Η κατάσταση στην εταιρεία μας έχει φτάσει στο απροχώρητο, η πλειοψηφία των συναδέλφων πιστεύει ότι η πληρωμή που έγινε πριν από ένα μήνα ίσως είναι η τελευταία μας.  Εάν το ξεπούλημα του 65% μας λιάνιζε το 99,8% μας εξαφανίζει.
Όταν στη γείτονα χώρα ο Τούρκος πρωθυπουργός θέτει σαν στόχο το ότι η Τουρκική Πολεμική Βιομηχανία πρέπει να καταφέρει να παράγει  το σύνολο σχεδόν των πυρομαχικών και των οπλικών συστημάτων που έχει ανάγκη η χώρα.  Το κυρίαρχο γι΄ αυτούς είναι ότι δεν νοείται μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη χωρίς Ένοπλες Δυνάμεις με εγχώριας κατασκευής όπλα και πυρομαχικά.  Εμείς τι αντιπροτείνουμε;  τη μοναδική κρατική παραγωγική βιομηχανία  σε όπλα και πυρομαχικά τη στέλνουμε στην Εταιρεία Αποκρατικοποίησης και εάν δεν βρεθεί αγοραστής δεν ξαναγυρίζει στο κράτος αλλά κλείνει.

Συναδέλφισσες και  συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του Σωματείου μας σε συνεννόηση με  τα Σωματεία  των άλλων εργοστασίων αποφάσισε να αρχίσουμε από αύριο Τρίτη κινητοποιήσεις με επίσχεση εργασίας με συγκέντρωση το πρωί μπροστά στην Κεντρική και ακολούθως πορεία στη Βουλή και επίδοση ψηφίσματος, σε όλα τα πολιτικά κόμματα καθώς στο κοινοβούλιο θα συνεχίζετε η συζήτηση για την παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση – θερμή παράκληση κάνοντας επίσχεση καμία συναδέλφισσα και κανείς συνάδελφος δεν πρέπει να αποχωρεί από το εργοστάσιο πρέπει να είμαστε όλοι εδώ.

Σαν παράταξη κάνουμε έκλυση σε όλους σε όλους του συναδέλφους, ας αφήσουμε αυτή τη στιγμή τις όποιες κομματικές ή συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις, στις δύσκολες στιγμές που περνά η Εταιρεία μας δεν έχουν χώρο οι όποιες διαφορές, είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν απ΄ αυτά που μας χωρίζουν.  Ας παλέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να σωθεί η Εταιρεία από τον αφανισμό και θα έχουμε το χρόνο να αντιπαρατεθούμε.  Εάν κλείσει το μαγαζί για ποια ΔΑΚΕ για ποια ΠΑΣΚΕ για ποιο ΠΑΜΕ θα συζητάμε;

Συναδέλφισσες και  συνάδελφοι,
Μας κατηγορούν κάποιοι ότι σαν παράταξη κρατάμε χαμηλούς τόνους, δεν κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση, συμπλέουμε με τη ΠΑΣΚΕ τα βρίσκουμε με λίγα λόγια.
Η ΔΑΚΕ ένα και μοναδικό γνώμονα είχε, έχει και θα έχει την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.
Θα συμμαχήσουμε και με τον διάβολο ακόμη εάν αυτό είναι για το καλό της Εταιρείας.

Δεν θα κάνουμε ποτέ όμως στείρα αντιπολίτευση δεν θα βάλουμε ποτέ τίποτε πάνω από το καλό της εταιρείας όπως έκαναν κάποιοι πιο παλιά στην PIRELLI για παράδειγμα στην Πάτρα και όλοι ξέρουμε τα αποτελέσματα.
Να είστε σίγουροι ότι μπορούσαμε να τροφοδοτούμε τον τύπο με στοιχεία κατά της Διοίκησης και της εταιρείας, συνειδητά δεν το επιλέξαμε και νομίζουμε ότι καλά κάναμε.

Συναδέλφισσες και  συνάδελφοι,
Όλοι μας είμαστε απογοητευμένοι και μουδιασμένοι.
Όλοι μας είμαστε προδωμένοι και ψυχικά καταβεβλημένοι.
Επιβάλετε όμως να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι να χαμογελάσουμε και πάλι « ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται» λέει ο σοφός λαός.
Κάνουμε έκλυση στη κάθε μία και στον κάθε ένα από εσάς  να σηκωθείτε να έρθετε στο βήμα αυτό να ακούσουμε τις προτάσεις σας. Σαν παράταξη το έχουμε ξαναπεί δεν διεκδικούμε το αλάθητο του Πάπα είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση ελάτε όλοι μαζί να πούμε τις απόψεις μας ελάτε όλοι μαζί να συνθέσουμε τον αγώνα για την διάσωση της εταιρείας μας.

Συναδέλφισσες και  συνάδελφοι,
Ας μη ξεχνάμε κάποιοι ότι αυτή η χώρα είναι η πατρίδα του Ρίτσου και του Ελύτη του Χατζηδάκη και του Θεοδωράκη,  ότι αυτή η χώρα ανήκει σε εργάτες και βοσκούς σε δασκάλους και ναυτικούς σε αριστερούς και δεξιούς.
Να θυμούνται ότι αυτή η χώρα θέλει χάδια, μη την αγριεύεις , ποτέ δεν συμπεθέριασε με ΜΑΤ και Τάνκς.
Αυτή η χώρα είχε Παρελθόν και είχε πάντα Μέλλον.
Αυτή η χώρα ήταν πάντα αυτάρκης σε Λεβεντιά και αξιοπρέπεια.
Αυτή τη χώρα δεν την πρόδωσαν ποτέ οι άνθρωποί της την πρόδωσαν οι Ηγέτες της και οι φίλοι τους!
Ψηλά το κεφάλι δεν θα γίνουμε ραγιάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου