Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΔΑΚΕ ΕΑΣ ΥΜΗΤΤΟΥ.

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΑΣ ΥΜΗΤΤΟΥ
Υμηττός 08.06.2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση μας λέει  ότι «στους 20 μήνες που πέρασαν, έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα».
Η αλήθεια, όμως, είναι ότι στους 20 μήνες που πέρασαν χάθηκαν όσα κερδήθηκαν χρόνια ολόκληρα!!!
Η Κυβέρνηση μας λέει  ότι «χτίζουν την Ελλάδα που θέλουμε».
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουμε!!!
Το λένε όλοι οι Έλληνες. Το λένε οι πολίτες που διαδηλώνουν στις πλατείες...
Οι πάντες αμφισβητούν τις πολιτικές τους. Ακόμα κι οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Συγκρούονται μεταξύ τους οι υπουργοί που συγκροτούν την κυβέρνηση!!!
Ο Πρωθυπουργός στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο θέλει δώδεκα (12) ώρες προκειμένου να πείσει τους υπουργούς του!!!
Η Κυβέρνηση μας μιλά για «μια χώρα που κινείται με ορμή προς τα εμπρός».
Η αλήθεια είναι πως τίποτε δεν κινείται προς τα εμπρός. Τα πάντα, σήμερα, είναι χειρότερα απ’ ότι πριν 20 μήνες.
Η χώρα βουλιάζει στην ύφεση, η αγορά πάγωσε, ο πληθωρισμός καλπάζει, η ανταγωνιστικότητα υποχωρεί, τα μεγάλα έργα εγκαταλείπονται.
Η Κυβέρνηση μας λέει για «μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο όμορφη».
Που τα βλέπουν όλα αυτά; Στην κοινωνική κατάθλιψη; Στα δεκάδες χιλιάδες λουκέτα; Στις περικοπές συντάξεων και μισθών; Στις συνεχιζόμενες φοροληστρικές επιδρομές; Στην ανεργία που εκτοξεύτηκε στα ύψη; Στις απολύσεις εργαζόμενων; Στη μετανάστευση των νέων παιδιών; Στην έξαρση της εγκληματικότητας; Στην ανασφάλεια που νιώθουν καθημερινά οι πολίτες;
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί και δεν θέλει να αντισταθεί.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΡΑ.
Εμείς μπορούμε, θέλουμε και κυρίως επιβάλλεται να αγωνισθούμε για την απόκρουση και το γκρέμισμα αυτής της πολιτικής και των εκφραστών της. Άλλωστε, τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Τα πάντα κατακτήθηκαν με αγώνες.
Το Συνδικαλιστικό Κίνημα μέσα από μια νέα σχέση ευθύνης με την κοινωνία των εργαζομένων, τους ανέργους και τους συνταξιούχους πρέπει να βρεθεί στην πρωτοπορία του αγώνα. Ο κόσμος πρέπει να μας εμπιστευτεί ξανά και να βρεθεί δίπλα μας στους δρόμους. Η αδράνεια είναι φυγομαχία και η σιωπή συνενοχή. Δεν μπορεί και δεν πρέπει το μέλλον της χώρας να προδιαγράφεται ερήμην μας.
Όλοι μαζί μπορούμε αρκεί να το πιστέψουμε.

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,
Πριν από λίγες ημέρες  μετά από κύηση αρκετών μηνών η Διοίκηση ολοκλήρωσε το έκτρωμα του οργανογράμματος. Γυρίσαμε δυστυχώς σε παλαιότερες εποχές, και συγκεκριμένα στις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ όπου ο κομματικός στρατός ήταν πάνω απ’ όλα!!!
Τέτοια αποψίλωση δεν έχει ξαναγίνει στην Εταιρεία μας. Αλλά τι άλλο θα μπορούσες να περιμένεις από μια Διοίκηση, η οποία τον μοναδικό γνώμονα που έχει είναι το να περνά καλά;
Δίνει τίτλους σε μέλη του Δ.Σ. για να παίρνουν 700 ευρώ τον μήνα, λες και δεν υπήρχε κανένα άλλο μέλος Διοικητικού Συμβουλίου που εργαζόταν στο παρελθόν, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΜΟΙΒΗ!!!!!
Τι θα μπορούσε κανείς να περιμένει από μια ανίκανη και συγχρόνως επικίνδυνη Διοίκηση.
Όταν η προμήθεια πετρελαίου για το Λαύριο για την παραγωγή ANFO (από τα μοναδικά ίσως ακόμη έσοδα της εταιρείας) είναι εδώ και μήνες στο γραφείο του Συμβούλου και περιμένει!!!
Όταν Δντής θέλει να δεί τον Σύμβουλο για να του εκφράσει την δυσαρέσκεια του  για την τοποθέτηση στελεχών σε θέσεις ευθύνης, χωρίς εκείνος να γνωρίζει τίποτε και η πόρτα του ερμητικά κλειστή!!!
Όταν εισηγήσεις Δντών για τη στελέχωση των Διευθύνσεων τους πάνε στα σκουπίδια!!!
Όταν στελέχη της Εταιρείας, μήνες τώρα, προσπαθούν να συναντήσουν τον Σύμβουλο για υπηρεσιακά θέματα!!!
Όταν σε Δνσεις υπάλληλοι με πτυχία και μεταπτυχιακά μένουν εκτός στελέχωσης και υποδεέστεροι αυτών τοποθετούνται σε θέσεις ευθύνης μόνο και μόνο επειδή έχουν ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ!!!
Όταν το πρατήριο και η παραγωγή φυσιγγίων είναι νεκρά με μοναδικό υπεύθυνο τη Διοίκηση, ενόψει κυνηγετικής περιόδου!!!
Όταν ο μοναδικός σκοπός της Διοίκησης είναι να στοχοποιεί τους εργαζομένους και να  τους τοποθετεί απέναντί της λόγω του ότι τους κάνουν κριτική και δεν είναι πολιτικοί τους φίλοι!!!
Εν τέλει για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι.  Οι ανίκανοι είναι ικανοί για όλα !!!

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,
Σαν παράταξη έχουμε ζητήσει θεσμικά εδώ και δύο (2), τουλάχιστον, μήνες μια συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Σύμβουλο.  Όχι για ρουσφέτια και τοποθετήσεις συναδέλφων σε θέσεις ευθύνης (όπως έκαναν κάποιοι άλλοι), αλλά για κοινή προσπάθεια και κοινό αγώνα για την ύπαρξη και το μέλλον της Εταιρείας. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ!!!
Οι Κύριοι της Διοίκησης κάποια στιγμή, (ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ για το καλό της εταιρείας) θα φύγουν, ενώ εμείς θέλουμε και αύριο την εταιρεία μας ανοικτή, με Δημόσιο χαρακτήρα και το κυριότερο να είμαστε ΟΛΟΙ εδώ. 
Κάναμε ένα λάθος.  Πιστέψαμε ότι η Διοίκηση βλέπει όλους τους εργαζόμενους με το ίδιο μάτι.  Ξεχάσαμε, όμως, κάτι πολύ βασικό.  Στην Εταιρεία δεν υπάρχει ΜΟΝΟ μια ομάδα εργαζομένων. Υπάρχουν δύο. Οι πατρίκιοι και οι πληβείοι!!!
Πιστεύει κανείς ότι το νέο οργανόγραμμα έλυσε κάποια από τα προβλήματα της εταιρείας; Πιστεύει κανείς ότι είναι λειτουργικό; Πιστεύει κανείς ότι διόρθωσε αδικίες;
Αύριο Πέμπτη στις 09.06.2011 αντιδρούμε και συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία των ΔΕΚΟ και Επιχειρήσεων Δημοσίου Τομέα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
ΔΑΚΕ ΕΑΣ
ΥΜΗΤΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου