Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΕΑΣ



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ  ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ




10.11.2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Την περασμένη Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014,  πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές που ανέδειξαν τους δύο πρώτους υποψήφιους που θα συμμετάσχουν σε δεύτερη εκλογική διαδικασία την ερχόμενη Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, όπου θα αναδειχθεί τελικά ο εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Η παράταξη μας στήριξε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Στέλιου Παπαδάκη, με κριτήριο την ικανότητα, την εντιμότητα και τις προσωπικές αξίες που έχει ως πρόσωπο, εκτιμώντας θετικά και το γεγονός ότι δεν κατέχει άλλη συνδικαλιστική θέση και έτσι θα μπορούσε να αφοσιωθεί καθαρά στο ρόλο του εκπροσώπου,  μακριά και έξω από παραταξιακές διενέξεις.

ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ  ΜΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΧΩΡΙΖΕΙ

Δυστυχώς όμως,  με την γνωστοποίηση αυτής της υποψηφιότητας ξεκίνησε από την ΠΑΣΚΕ ένας ανηλεής αθέμιτος και συκοφαντικός πόλεμος, ανέντιμος και χωρίς ηθικούς φραγμούς προς τα στελέχη της ΔΑΚΕ και προς τον υποψήφιο που στηρίξαμε.
Η εμπάθεια και ο εγωκεντρισμός εμφανίστηκαν σε όλο τους το μεγαλείο. Απείλησαν θεούς και δαίμονες, εκτόξευσαν δηλητηριώδη βέλη προς τον υποψήφιο που στήριξε η ΔΑΚΕ ενώ ταυτόχρονα, αυτοπαρουσιαζόντουσαν ως αδικημένοι, ριγμένοι, απροστάτευτοι και ηττημένοι, λέγοντας ότι δεν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την τρίτη θέση στις εκλογές.
Μας κατηγόρησαν για το αυτονόητο δικαίωμά μας, να επιλέξουμε και να προτείνουμε τον υποψήφιο της επιλογής μας !!!
Ως εδώ συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ.
Η ενότητα χτίζεται με βάση την ισοτιμία, την αναγνώριση  της αυτονομίας και το σεβασμό της διαφορετικής άποψης.
Όχι στην απαξίωση, στο φανατισμό και στο μίσος.
Πραγματικά απορούμε, για τον ηθικό κατήφορο που πήρατε και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τις ανεπίτρεπτες πρακτικές σας.
Αναφερθήκατε, κλαψουρίζοντας στα αποτελέσματα της κάλπης, προβλέποντας για τον υποψήφιό σας ότι κατατάσσεται τρίτος  και απροκάλυπτα «απειλούσατε !!!» τονίζοντας σε όλους τους τόνους, ότι στις επαναληπτικές εκλογές μεταξύ των υποψηφίων συναδέλφων,  Στέλιου Παπαδάκη και της Ελένης Νίκου θα επιλέγατε την συναδέλφισσα  Ελένη Νίκου.
Δικαίωμα σας -όπως άλλωστε και δικό μας- να επιλέξετε ποιον υποψήφιο θα στηρίξετε στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Από πού αντλήσατε όμως το δικαίωμα να μειώνεται ηθικές και αξίες κάθε εργαζόμενου που δεν ταυτίζεται με τις δικές σας;
Ποια ηθική πρακτική σας επιτρέπει να συμπεριφέρεστε τόσο ταπεινωτικά και χυδαία, απέναντι σε μια παράταξη, επειδή «τόλμησε» να προβάλλει τη δική της επιλογή;
Μια παράταξη που χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις, συστρατεύθηκε με όλες της τις δυνάμεις σε κοινούς αγώνες για την επιβίωση της εταιρείας.
Ποια ηθική πρακτική σας επιτρέπει να καπηλεύεστε  τον κοινό αγώνα για τη σωτηρία της εταιρείας και να προβάλετε ως δικά σας τα θετικά αποτελέσματα, χρεώνοντας ταυτόχρονα οτιδήποτε  αρνητικό σε  άλλους;
Ποια ηθική πρακτική σας επιτρέπει να μεταχειρίζεστε  βλαπτικές μεθόδους σε βάρος της παράταξή μας,  διαστρεβλώνοντας τις θέσεις μας,  μόνο και μόνο για να υφαρπάξετε κάποιες ψήφους; Παλέψατε, επιλέγοντας ως παράταξη και ως πρόσωπα, συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ, να χωρίσετε και όχι να ενώσετε. Η ιδιοκτησιακή σας αντίληψη και ο εγωκεντρισμός σας οδήγησαν σε πρακτικές που δεν ωφελούν ούτε το συνδικάτο, ούτε τους εργαζόμενους, ούτε την εταιρεία στην οποία εργαζόμαστε.
Ποια ηθική πρακτική σας επιτρέπει να εμπαίζετε τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο του Υμηττού για το ανθυγιεινό επίδομα  το οποίο είναι σε εκκρεμότητα για χρόνια και ενώ γνωρίζετε ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου αγωνίζονται καθημερινά για να καταβληθεί. Εσείς όμως, παράδοξα το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων το παρουσιάζεται, ως δικό σας επίτευγμα ενώ παράλληλα, παραπληροφορείτε κατηγορώντας τη ΔΑΚΕ ότι δεν θέλει, άκουσον- άκουσον !!!, να καταβληθεί και δήθεν το μπλοκάρει!
Σαν ΔΑΚΕ ξεκαθαρίζουμε  μια και έξω. Η θέση μας για το ανθυγιεινό επίδομα είναι να καταβληθεί σε όλους τους εργαζόμενους στην παραγωγή, προς όφελος της εύρυθμης λειτουργίας της και όχι προς όφελος κάποιων  ψηφοθήρων!
Αλήθεια  τυχαία  άνοιξε το όλο θέμα, τώρα και ενώ όλοι γνωρίζουμε  ποιοι το δικαιούνται, εσείς ρίξατε λάσπη με τη σέσουλα στην παράταξή μας, προκειμένου να υφαρπάξετε την ψήφο των εργαζομένων;
Τυχαία άνοιξαν όλα αυτά τα θέματα πληρωμών μέσα στην εκλογική διαδικασία;
Μεγάλη ευθύνη φέρει και η Διοίκηση της εταιρείας,  που ηθελημένα ή άθελά της, άφησε ανοιχτά όλα τα οικονομικά θέματα κατά  την προεκλογική περίοδο.
Ποια σκοπιμότητα σας επιβάλλει «να βλέπετε το δένδρο και να χάνετε το δάσος» όταν όλοι γνωρίζουμε ότι από το 2012 το σύνολο των δικαιούχων εργαζομένων  υφίσταται μια τεράστια αδικία, στερούμενοι το ανθυγιεινό και επικίνδυνο επίδομα από τη μη υπογραφή της ΚΥΑ, με ευθύνη πρωτίστως της Κυβέρνησης αλλά και της Διοίκησης της εταιρείας.
Όταν όλοι γνωρίζουμε ότι και με την αλλαγή της βαθμίδας εκπαίδευσης από ΥΕ σε ΔΕ,  δεν έχει ενταχθεί το σύνολο των εργαζομένων άδικα και παράλογα. Ταυτόχρονα για όσους έχει εφαρμοστεί,  τους στερεί μια τριετία διατηρώντας ανισότητες.
Αντί λοιπόν όλοι μαζί να πιέζουμε, για την οριστική λύση των  προβλημάτων που έχουμε, εσείς επιλέγετε να αποκομίσετε μίζερα παραταξιακά οφέλη;

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΑΣ  ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Όσον αφορά τις επαναληπτικές εκλογές της ερχόμενης Πέμπτης (13/11/20104), η ΔΑΚΕ δεν θα υποδείξει στους εργαζόμενους τι πρέπει να κάνουν.
 Δεν θα μιμηθούμε τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ που δήλωσαν προεκλογικά ότι θα  προτείνουν την συναδέλφισσα Ελένη Νίκου στις επαναληπτικές εκλογές, αν δεν περνούσε ο υποψήφιος τους, αλλά και δεν  αποκλείουμε φυσικά τη συναδέλφισσα Νίκου ως επιλογή, δεδομένου ότι την κρίνουμε άξια ώστε να εκπροσωπήσει τους εργαζόμενους.

Εμείς άλλωστε δεν μειώσαμε  τις ικανότητες κανενός υποψηφίου !!!.

ΟΙ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ   ΞΕΡΟΥΝ  ΤΙ   ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ

Η παράταξη της ΔΑΚΕ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει,  το σύνολο των εργαζομένων για τη μαζική συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία  και ιδιαίτερα όσους επέλεξαν τον υποψήφιο που στηρίξαμε, απορρίπτοντας τις διχαστικές και εκβιαστικές πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν.



Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς


ΔΑΚΕ ΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου