Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΚΕ ΕΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ  ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ  ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ελευσίνα 17.11.2014

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α
                            
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
          
       Σε οριακό σημείο έχει φτάσει πλέον η κατάσταση στο εργοστάσιο της Ελευσίνας εξαιτίας των ολοκληρωτικών μεθόδων τις οποίες χρησιμοποιεί ο διευθυντής του. Με τον αυταρχισμό, τις απειλές, τους εκβιασμούς, την ευνοιοκρατία, την εμπλοκή σε μικροπαραταξιακά παιχνίδια, τις παραβιάσεις του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας και την άνιση μεταχείριση των εργαζομένων «ο κύριος» αυτός έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση σε ένα χώρο  όπου λόγω της φύσης των εργασιών επιβάλλεται να κυριαρχούν το ήπιο κλίμα στις εργασιακές σχέσεις, η εργασιακή ηρεμία και η αίσθηση δίκαιης μεταχείρισης ως κίνητρα για την ομαλή λειτουργία.  
        Ο τρόπος που διευθύνει το εργοστάσιο της Ελευσίνας παραπέμπει σε λογική «της παρέας των εκλεκτών» που είναι οι μονίμως ευνοημένοι σε βάρος όσων δεν ανήκουν στο «κλαμπ». Ισοπεδώνεται κάθε έννοια δικαιοσύνης και σεβασμού της προσωπικότητας, της προσφοράς και της ιστορίας εργαζομένων που έχουν πολλαπλάσια χρόνια αψεγάδιαστης προϋπηρεσίας, ενώ οι έννοιες της αξιολόγησης και επιβράβευσης αξιών και ικανοτήτων χάνονται στις σκοπιμότητες της συκοφάντησης, της απαξίωσης και της αντεκδίκησης.
          Για να γίνει απολύτως κατανοητό αυτό που καταγγέλλουμε και να μην κατηγορηθούμε ως συκοφάντες θα παρουσιάσουμε  ενδεικτικά περιστατικά από τα πολλά που έχουν συμβεί για μην μπορεί να κρυφτεί κανείς από την ωμή πραγματικότητα.                     

Α. Συμφωνήσαμε στην μετακίνηση των εργαζομένων  της Ελευσίνας στο Λαύριο προκειμένου να στηθεί η γραμμή παραγωγής του 40L60 και μέχρι την  ολοκλήρωση της οδηγού μερίδας (που έχει γίνει σαν της Άρτας το γεφύρι). Ο διευθυντής ΣΕΕ εξαίρεσε από την διαδικασία όλους τους εργαζόμενους που είχαν εκφράσει την επιθυμία  να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, αλλά παραδόξως και χαριστικά εξαίρεσε «εκλεκτούς» και τους «επιβράβευσε» κατά παράβαση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Εταιρείας. Επίσης φρόντισε να αποκλείσει τη συμμετοχή συναδέλφων από το ΣΕΛ στην παραγωγική διαδικασία με σκοπό να έχει «αποκλειστικότητα» στη διαχείριση της συγκεκριμένης γραμμής παραγωγής προσβλέποντας σε προσωπικό όφελος  και όχι στο συμφέρον της εταιρείας και μάλιστα με τη συναίνεση της διοίκησης.

Β. Η μετακίνηση στο Λαύριο είναι εξαντλητική και υπάρχουν εργαζόμενοι που σκέφτονται να παραιτηθούν από την εργασία τους γιατί δεν αντέχουν τις συνέπειες που έχει  στην οικογένειά τους. Συγκεκριμένος δε συνάδελφος (το όνομα του στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου) θέλησε να αποχωρήσει με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου όχι γιατί το επιθυμούσε αλλά γιατί δεν άντεχε την πολύωρη μεταφορά στο Λαύριο.
     Ο διευθυντής για να τον μεταπείσει  αντιπρότεινε αλλαγή ειδικότητας, εάν δεν αποχωρούσε, τονίζοντάς του ότι «συμφωνεί» και ο πρόεδρος του Σωματείου !!!. Ο συνάδελφος αποδέχθηκε την πρόταση του διευθυντή  γνωρίζοντας ότι με την ειδικότητα αυτή θα παραμείνει στο εργοστάσιο Ελευσίνας. Παρόλα αυτά όμως τελικά αναβαθμίστηκε άλλος  «αρεστός»  με αποτέλεσμα ο συνάδελφος να δηλώσει ότι θα αποχωρήσει, ζητώντας παράλληλα να σταματήσει η μετακίνησή του όπως είχε γίνει με όλους τους άλλους εργαζόμενους που ουδέποτε μετακινήθηκαν.
        Ο διευθυντής όμως του εργοστασίου της Ελευσίνας σε μια επίδειξη φασισμού τον απείλησε με απόλυση χωρίς αποζημίωση δηλώνοντάς του ότι αυτή είναι και η επιθυμία του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας!!!

Γ. Ο διευθυντής του εργοστασίου Ελευσίνας πριν από ένα μήνα πρότεινε σε άλλο συνάδελφο (το όνομα του στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου) να αναλάβει το τμήμα Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών της Ελευσίνας λόγω αποχώρησης της σημερινής συναδέλφου, τονίζοντάς  του ότι είναι «σύμφωνος» και ο πρόεδρος του Σωματείου !!!. Σήμερα (μετά τις εκλογές) και αυτή η υπόσχεση ανακαλέστηκε απ’  τον Διευθύνοντα Σύμβουλο !!!.   ΤΥΧΑΙΑ ;;;

Δ. Το 2013 λόγω μείωσης του προσωπικού σταμάτησε η μεταφορά των εργαζομένων με πούλμαν της εταιρείας από Μέγαρα, Ελευσίνα, Μαγούλα και Μάνδρα. Με ευθύνη του διευθυντή και της προσωπάρχου του εργοστασίου Ελευσίνας δόθηκαν αντίστοιχα οδοιπορικά στους εργαζόμενους που διέμεναν στις περιοχές αυτές. Σε όλους; Αμ δε !!!  Οι φωστήρες που διοικούν στο ΣΕΕ αδικαιολόγητα και προβάλλοντας αστεία επιχειρήματα, που δεν τα λαμβάνουν υπόψη για τον εαυτό τους, εξαίρεσαν προκλητικά λίγους συναδέλφους.

Ε. Σε συγκεκριμένη θέση και ειδικότητα στο ΣΕΕ, ένας συνειδητός εργαζόμενος με ειδικότητα υπαλλήλου (το όνομά του στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου) που δέχτηκε ακόμα και εργάτης εκρηκτικών υλών να γίνει προκειμένου να βοηθήσει την παραγωγή. Αντιμετωπίστηκε όμως ως άχρηστος, ως τεμπέλης, ως ανεύθυνος εργαζόμενος και απαξιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο από τη συγκεκριμένη ομάδα.
       Μόλις όμως ο συγκεκριμένος μετακινήθηκε για να καλύψει υπηρεσιακές ανάγκες σε άλλη εγκατάσταση της εταιρείας, αυτός ο άχρηστος, ο τεμπέλης, ο ανεύθυνος εμφανίστηκε ξαφνικά ως ο πλέον αναγκαίος για τη λειτουργία του εργοστασίου Ελευσίνας. Έφτασε και πάλι στα άκρα ο διευθυντής του εργοστασίου και σαν να μην υπάρχουν άλλες ελλείψεις και κενά στη λειτουργία όλων των εργοστασίων ζήτησε εγγράφως την αναστολή λειτουργίας των εγκαταστάσεων του ΣΕΕ!!! 

Και η διοίκηση για άλλη μια φορά απλός… θεατής !!!

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
                    
       Τα παραπάνω περιστατικά αφορούν ένα μικρό μόνο μέρος από «τα έργα και τις ημέρες» του διευθυντή του ΣΕΕ και επιβεβαιώνουν την ανευθυνότητα, την ανικανότητα, την επικινδυνότητα και την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου να διευθύνει ένα εργοστάσιο ιδιαίτερων απαιτήσεων όπως είναι η γόμωση και συναρμολόγηση πυρομαχικών.
                 
        Δεν γνωρίζουμε αν όλη αυτή η κατάσταση είναι εν γνώσει ή υπό την ανοχή ή με τις ευλογίες των διοικούντων, αλλά αν ο συγκεκριμένος διευθυντής ταιριάζει στο στυλ της σημερινής διοίκησης της εταιρείας τους τον χαρίζουμε! Τους πληροφορούμε όμως ότι η υπομονή που επιδείξαμε για το καλό της εταιρείας αφενός δεν σημαίνει αδυναμία, αφετέρου μας εξαντλήθηκε! Τα ερωτήματα προς τους διοικούντες είναι αμείλικτα:

Άραγε από πού αντλεί «ο κύριος» αυτός τη δύναμη να συμπεριφέρεται με τέτοιο άθλιο τρόπο, να διαχωρίζει, να εμπαίζει και να απειλεί;
Πως μπορούν κάποιοι διοικούντες να παίζουν με την ψυχολογία των εργαζομένων;
Πως μπορούν να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια ακόμα και τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της Εταιρείας ;
Θα σταματήσει επιτέλους το σκάνδαλο της διοίκησης του εργοστασίου της Ελευσίνας;;;                   
Ως εδώ !!!


Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς


ΔΑΚΕ ΕΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου