Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Οι τιμές θα πέσουν ποτεεεεεεεεε;

Περασμενα μεγαλεια και θυμωντας τα να κλαις,και ετσι λογικα πρεπει να κανουμε ολοι μας οταν θυμομαστε ποσο πληρωναμε πριν την εισοδο μας στο ευρω τα προιοντα που αγοραζαμε,απο το κουλουρι,το εμφιαλωμενο νερο,τον καφε.
Ολοι θυμομαστε πως οτι ειχε 50 δραχμες πηγε τουλαχιστον 50 λεπτα δηλαδη αυξηθηκε στο τριπλασιο,οτι ειχε 100 δραχμες οπως μια τυροπιτα εφτασε στο ενα ευρω,τριπλασια αυξηση,ολα
ανεβηκαν αλματωδως,ηταν που το ευρω ειχε φτιαχτει για την ενωση την οικονομικη της Ευρωπης,μαλλον των βιομηχανων την ενωση εννοουσαν.
Απο κει και περα ολα ανεβηκαν,αντε να κατσει η γιαγια να καταλαβει ποσα πληρωνε και ποσα πληρωνει τωρα,αλλα το μεγαλο κολπο συνεχιστηκε αλλοιως.
Με καθε αυξηση του πετρελαιου αρχιζε η συζητηση,δεν μπορουμε να ανταπεξελθουμε ελεγαν,πανω τα ταξι,οι μεταφορες,τα παντα,οταν επεφτε ομως η τιμη δεν κατεβαζαν και τις δικες τους τιμες αναλογα.
Επομενη αυξηση του πετρελαιου τα ιδια παλι,ανεβαζαν τις τιμες παντου,περισυ για παραδειγμα που ειχε φτασει το πετρελαιο 140 δολλαρια ολα ανεβηκαν,φετος που εχει 75 δολλαρια,την μιση τιμη δηλαδη ειδατε κατι να κατεβαινει?
Και εφτασε ο καφες απο 200-300 δραχμες στα 5 ευρω, η 1700 δραχμες δηλαδη,ολα τα προιοντα σε τιμες Ευρωπης....και ξαφνικα.
Ηρθε το σοσιαληστικο μας κομμα και μειωσε σε μεσο ορο ολων των Ελληνων το εισοδημα κατα 25-30%, αναλογα δεν επρεπε να κατεβασει και τις τιμες και τα προιοντα?
Οχι,το μονο που δεν κατεβαινει σε αυτη την χωρα ειναι οι μασκες των πολιτικων και οι τιμες των προιοντων.
Μικροτερους μισθους θελουν τις τιμες να τις κατεβασουν ομως δεν το σκεπτονται.
Οταν αρχισει να κλεινει η μια επιχειρηση μετα την αλλη σε ποιον θα κανουν κακο?
Οχι σε μενα ουτε στον διπλανο μου.

Σε ολους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου