Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Όταν σου προσφέρουν έναν δίσκο με σοκολατάκια, σοκολατάκι παίρνεις και όχι τον δίσκο.

Όλοι οι Έλληνες είναι βλάκες και ο μέγας τραπεζίτης Σάλλας έξυπνος !!!
Τεράστια και ανθελληνικά συμφέροντα κρύβονται πίσω από την πρόταση του Σάλλα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα.
Δεν πρέπει ν' αφήσουμε να σωθεί ο Σάλλας και η ετοιμόρροπη τράπεζά του με τα δημόσια "φιλέτα".
Στην περίπτωσή της Αγροτικής Τράπεζας πιο πολύ μας «τρομάζει» η «πράσινη ανάπτυξη», την οποία δήθεν πρεσβεύει ο Σάλλας, παρά το ποταπό της οικονομικής προσφοράς για την απόκτησή της.
Περισσότερο μας τρομάζει το τι μπορεί να συμβεί στον ελληνικό λαό εξαιτίας της απώλειάς της, παρά τα χρήματα που μπορεί να χαθούν εξαιτίας της λεηλασίας της κρατικής περιουσίας.

Μιλάμε για λεηλασία και οι αριθμοί μάς το επιβεβαιώνουν.

Το 2006 πουλήθηκε το 7,18 % της τράπεζας για 328 εκατ. και έρχεται ο Σάλλας σήμερα και κάνει "συμφέρουσα" -σύμφωνα με τα κανάλια της διαπλοκής- προσφορά της τάξης των 370 εκατ., για ν' αποκτήσει το 77,3 % της τράπεζας.
Μιλάμε δηλαδή για "έξυπνο" άνθρωπο. Όλοι οι Έλληνες είναι βλάκες και ο Σάλλας έξυπνος.  
Γιατί η Αγροτική Τράπεζα ελέγχει το σύνολο σχεδόν της γεωργικής δραστηριότητας στη χώρα. Αυτός, ο οποίος ελέγχει την Αγροτική Τράπεζα, στην πραγματικότητα ελέγχει ως ιδιοκτήτης το 40% του εγγείου κεφαλαίου της χώρας, το οποίο είναι υποθηκευμένο σ' αυτήν.
Οι αγρότες σήμερα είναι η τελευταία γραμμή άμυνας του ελληνικού λαού. Η τελευταία μερίδα κεφαλαιοκρατίας. Δεν υπάρχουν άλλοι κεφαλαιοκράτες στη χώρα, για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά της και να δημιουργήσουν νέα.
Οι βιομήχανοι και οι βιοτέχνες προ πολλού έχουν πάψει να υπάρχουν. Μόνον το εργατικό δυναμικό απομένει για ν' αντισταθεί, αλλά κι αυτό είναι εξουθενωμένο από τη σημερινή οικονομική κρίση.
Οι εργάτες είναι πολύ άνεργοι και άρα πολύ αδύναμοι ν' αντέξουν στην παραμικρή πίεση. Μόνον οι αγρότες απομένουν.
Αν, μέσω της Αγροτικής Τράπεζας, αποκτήσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι και έμποροι τη δυνατότητα να τους εκβιάζουν και να τους απειλούν με "θάνατο", απλά "τελειώσαμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου