Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.


 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΑΣ ΥΜΗΤΤΟΥ
Υμηττός 07.12.2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
Δεν είναι στραβός ο γιαλός, όπως μας τον παρουσιάζουν κάποιοι. Στραβά εμείς αρμενίζουμε!!!
Οι καλαμοκαβαλάρηδες της εξουσίας δεν υπολογίζουν, πλέον, τίποτα. Πειθαρχούν, επ΄ ακριβώς, στις εντολές-διαταγές της Τρόϊκα και το μόνο που κάνουν είναι διαχείριση, και αυτή όχι με καλό τρόπο.
Ο ΑνΥΕΘΑ, όπως αποκάλυψε στην Βουλή, όρισε σύμβουλο για την αποκρατικοποίηση των Αμυντικών Βιομηχανιών ναρκοθετώντας εξ αρχής τη διαδικασία.  Τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα. Κανείς δεν γνωρίζει με ποιες διαδικασίες επιλέχτηκε και πως είναι δυνατόν ένα τέτοιο θέμα Εθνικής Ασφάλειας της χώρας να δίνεται έτσι «ελαφρά τη καρδία» σε αλλοδαπό εταιρικό φορέα.  Μήπως η επιλογή αυτού του συμβούλου θα επιφέρει αναταράξεις;  Καθόλου δεν υπολογίζει η Κυβέρνηση την τύχη των χιλιάδων εργαζομένων για των οικογενειών τους;

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Δεν είμαστε διασπαστές του Συνδικαλιστικού Κινήματος, αλλά δεν μπορούμε να παραμένουμε σιωπηλοί στα τερτίπια του Προέδρου της Συνομοσπονδίας (ΓΣΕΕ).  Οι παρασκηνιακές διαδρομές μεταξύ ΠΑΣΚΕ και Μαξίμου οδηγούν τον Πρόεδρο σε επαναλαμβανόμενες άστοχες ενέργειες που έχουν σαν αποτέλεσμα τη σωρεία λαθών.  Δεν ώθησε κανένας με το ζόρι τον κ. Παναγόπουλο να πάει να συναντήσει κρυφά τους εκπροσώπους των βιομηχάνων και των εμπόρων και να συμφωνήσει στη μείωση μισθών στο ιδιωτικό τομές κατά 12%.  Οι πιέσεις από το Μαξίμου είναι ασφυκτικές και αυτός ως καλός και πειθήνιος μαθητής λέει «ναι σε όλα» παρακάμπτοντας και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις άλλες παρατάξεις.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στο χώρο των ΕΑΣ έχει απεμπολήσει γρήγορα τον μανδύα του «αγωνιστή συνδικαλιστή» καθώς στην εξουσία ανήλθε το ΠΑΣΟΚ.  Κάποτε για ψήλου πήδημα διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους, τώρα όμως ποιούν την νήσσα για :
-         ΄Ενας χρόνος  αγώνας για να αποτυπωθούν στο χαρτί οι μηνιαίες αποδοχές.  Καμία αντίδραση.  (Μήπως κάτι κρύβουν ΠΑΣΚΕ-Διοίκηση και περιμένουν να το παρουσιάσουν μετά τις εκλογές του Σωματείου;).
-         Πότε ακούστηκε τόσα χρόνια να φεύγουν συνάδελφοι συνταξιούχοι και να μην παίρνουν την αποζημίωσή τους; Καμία αντίδραση.
-         Ποιος μπορεί να πεί ότι το Συμβόλαιο της Εθνικής θα συνεχίσει να υπάρχει; Καμία αντίδραση.
-         Ποιός έχει πληρωθεί ιατρική απόδειξη; (Η ΠΑΣΚΕ είπε ότι το συμβόλαιο ισχύει κανονικά).  Ο χρόνος τελειώνει και πρέπει να μας πουν εάν πρέπει να πάρουμε τις αποδείξεις που έχουν κατατεθεί για να μπούν στην Εφορία. Καμία αντίδραση.
-         Ποιος μπορεί να πει μπράβο σε (ΠΑΣΚΕ-Διοίκηση) όταν για 1.000 περίπου Ευρώ (αγορά υλικών), δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να κάνουν τις αιματολογικές εξετάσεις όταν και ιατρός και νοσηλεύτρια υπάρχουν; Καμία αντίδραση.
-         Ποιος έχει κάνει σύμβαση με το Θεό για το πότε θ΄αρρωστήσει; Κλειστό το ιατρείο στην απογευματινή βάρδια. Καμία αντίδραση.
Ένα από τα προαναφερόμενα, κάποτε, ήταν αιτία πολέμου σήμερα… άκρα του τάφου σιωπή!!!
Γιατί τόσο μένος κατά των υπαλλήλων από την «φιλεργατική» ΠΑΣΚΕ να μην προχωρήσει προς τη Διοίκηση ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. (πρόταση ΔΑΚΕ) για την ενσωμάτωση του επιδόματος υπαλλήλων στον μισθό (όπως έγινε με τους εργατοτεχνίτες)    Οι υπάλληλοι δεν έχουν ψυχή;     Ή μήπως δεν τους έχουμε ανάγκη;

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Στην αντίπερα όχθη έχουμε τους συναδέλφους της Ε.Ε., τους μόνους Δημοκράτες σ΄αυτή τη χώρα, τους μόνους Αγωνιστές, τους μόνους που ότι και να πουν είναι σωστό, που για όλα τα θέματα έχουν άποψη (την άρνηση φυσικά) επί παντός επιστητού.
Λέγοντας  ΟΧΙ σε όλα, παράγουμε Δημοκρατία;  Το ΝΑΙ απαγορεύεται; Μέχρι και στον Οικονομικό Απολογισμό ψήφισαν ΟΧΙ γιατί το ΝΑΙ δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους (εκτός και αν υπάρχει ατασθαλία στο Σωματείο μας και δεν το ξέρουμε;).
Η παράταξη που αγωνίζεται για το μεροκάματο δεν μας έδειξε την ευαισθησία της στις απολύσεις των 50 και πλέον συναδέλφων της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ  (Ριζοσπάστης). Δεν οδηγούνται στην ΑΝΕΡΓΙΑ αυτοί;
Ποια ήταν η αντίδραση της Ε.Ε. στις αναβαθμίσεις των μηχανημάτων στο χώρο του εργοστασίου (στοίχησε ο κούκος αηδόνι!!!) αφού είχαν πληροφόρηση από πρώτο χέρι  (ο νοών νοήτω).
Την Παρασκευή 03.12.2010 στον 6ο  όροφο της Κ.Δ. ήρθαν οι συνάδελφοι συνταξιούχοι, οι μόνοι που έλαμψαν δια της απουσίας τους ήταν οι αγωνιστές της Ε.Ε.  Δεν έχουν ψήφο βλέπεις αυτοί!!!

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Η ΔΑΚΕ δεν έχει πεί ποτέ ότι τα κάνει όλα τέλεια. Μέσα από τα όποια λάθη μας, τις όποιες αδυναμίες μας, διδασκόμαστε και έχουμε ένα και μοναδικό γνώμονα, την δίκαιη και αγωνιστική διεκδίκηση των προβλημάτων για το συμφέρον των εργαζομένων (το κάναμε πράξη τα τελευταία χρόνια).  Δεν πρόκειται να ταυτιστούμε με πρακτικές που στοχοποιούν το Συνδικαλιστικό Κίνημα. Η καρέκλα δεν κάνει τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος την καρέκλα. Εξάλλου δεν είναι αυτοσκοπός.
Υπερψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, στις εκλογές της 8ης και 9ης Δεκέμβρη για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Δ.Σ. του Σωματείου στο ΕΚΑ και την ΠΟΕΜ, μας δίνετε δύναμη για αντίσταση και αντίδραση στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Μας δίνετε δύναμη σε μια προσπάθεια για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των δίκαιων κατακτήσεων του Έλληνα πολίτη, του Έλληνα εργαζόμενου και της οικογένειας του. Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στους αγώνες μας. Μια δύναμη ικανή να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων και των γεγονότων στα τεκταινόμενα της καθημερινότητάς μας.

Την 8η και 9η Δεκέμβρη στηρίζουμε υπερψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ.
Μαζί δυναμώνουμε τη φωνή μας.
Μαζί γυρίζουμε σελίδα.
Μαζί πορευόμαστε στη μάχη για το αύριο.
Γιατί, μαζί μπορούμε.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ  !!!

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
ΔΑΚΕ ΕΑΣ
ΥΜΗΤΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου