Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Δήλωση Βαγγέλη Μπουζούλα


Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕΙΕΤΑΙ ΣΥΘΕΜΕΛΑ

Παρά την αποχώρησή μας από το Προεδρείο της ΓΣΕΕ, η στάση μας παραμένει σταθερή και αταλάντευτη υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων.
Αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω ότι:
Ξαναβιώνουμε καθεστωτικές αντιλήψεις κατοχής με άλλη μορφή.
Κατοχή από την Τρόικα και δυνάστης η κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και αυτών που μας τις επιβάλλουν.
Ο κόσμος της εργασίας, μετά τα άθλια μέτρα που εξήγγειλε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση, ως κατεπείγον Σ/Ν, οφείλει να αντιδράσει αποφασιστικά και εκκωφαντικά .
Να ανατρέψει τις πολιτικές απατεωνιές και τους δυνάστες της τρόικας που επιχειρούν να φέρουν την απόλυτη εξαθλίωση στο σύνολο της κοινωνίας.
Δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης με κανέναν από τους εντολείς των κατακτητών, αφού οι ίδιοι επέλεξαν το μονόδρομο της απομόνωσης.
Αυτή η κυβέρνηση , αυτός ο πρωθυπουργός ,πολιτικά εξαπάτησαν κατά κόρον τον λαό με το «λεφτά υπάρχουν» τον Οκτώβριο του 2009 και το «δεν θα μειωθούν άλλο οι μισθοί, ούτε θα αυξηθούν οι φόροι» τον Νοέμβριο του 2010.
Είναι πολιτικά υπονομευτές του συλλογικού συμφέροντος και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Είναι πολιτικά επαίσχυντοι εκμεταλλευτές του μέλλοντος των νέων ανθρώπων που θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και θα απολύονται ανά πάσα στιγμή χωρίς αποζημίωση.
Αν τώρα δεν ξεσηκωθεί ο κόσμος , τον Μάρτιο θα υποστεί κι άλλα μέτρα ύψους 11 δις ευρώ, όπως προβλέπεται από το Νέο Μνημόνιο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Αν τώρα δεν ξεσηκωθεί ο κόσμος, σε είκοσι μέρες η αγορά εργασίας θα μετατραπεί σε ζούγκλα και η χώρα θα παραδοθεί στο χάος και την εγκληματικότητα.
Η κυβέρνηση παγίδευσε την κοινωνία σε ένα σπιράλ θανάτου χωρίς επιστροφή.
Δεν κατανοώ την πρεμούρα της:
• Για την υπερίσχυση των ειδικών / ΣΣΕ έναντι των κλαδικών, όταν γνωρίζετε ότι δημιουργεί άνισο ανταγωνισμό, όταν σκόπιμα δεν δικαιολογεί τα εφαρμοζόμενα μέτρα, όταν δεν ορίζεται χρονικός ορίζοντας «εξυγίανσης».
• Δεν κατανοώ ότι τη διέξοδο από την κρίση θα την ξαναπληρώσουν οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, με νέα μείωση αποδοχών ή αποζημιώσεων από τους ανέργους όταν δεν ακουμπάτε αυτούς που ευθύνονται γι’ αυτήν, όταν δεν ακουμπάτε αυτούς που έχουν καβούρια στην τσέπη τους.
• Δεν κατανοώ την αλλαγή στη διαιτησία και την οργανωτική δομή του ΟΜΕΔ.
• Δεν κατανοώ γιατί δημιουργούνται νησίδες χαμηλού κόστους και άνισος ανταγωνισμός.
• Δεν κατανοώ γιατί κατακερματίζεται η αγορά εργασίας, γιατί δημιουργούνται ειδικές κατηγορίες χαμηλών αμοιβών.
• Δεν κατανοώ το είδος της ανάπτυξης, όταν ωθείτε τις αμοιβές του Ι.Τ. προς τον κατώτατο μισθό, σε οριζόντιες περικοπές, σε μείωση / χάσιμο εισοδήματος όταν όλα αυτά υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και βυθίζουν την αγορά στο πένθος.
• Οι ΔΕΚΟ για μια φορά ακόμα δέχονται απανωτά χτυπήματα, ώστε να αποτελέσουν εύκολη λεία των ανταγωνιστών / ιδιωτικών συμφερόντων, ξένων και ντόπιων.
Τέλος, καλώ τις πολιτικές ηγεσίες των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων να αναλογιστούν τις ιστορικές τους ευθύνες όταν ομόφωνα η Βουλή ψήφισε το Ν 1876/90, τον οποίο έρχεται η κυβέρνηση να αλλάξει!
Τους καλώ επίσης να αναλογιστούν ότι θα ψηφίσουν ένα Σ/Ν που δεν έγινε διαβούλευση, διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους παρά μόνο με την ρήση αποφασίζω και διατάζω.
Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα καταγράψουν τους ένοχους και συνενόχους για το ξεθεμελίωμα όλου του πλέγματος των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Στο χέρι μας είναι να τελειώνουμε μια και καλή με αυτή την πολιτική που μας προκαλεί αυτά τα αδιέξοδα.

Την απάντηση θα τη δώσουμε όλοι μαζί στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου