Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΔΑΚΕ ΕΑΣ ΥΜΗΤΤΟΥ.

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΑΣ ΥΜΗΤΤΟΥ
Υμηττός 02.12.2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Τις τελευταίες μέρες βιώνουμε ένα πρωτόγνωρο βομβαρδισμό δρομολογημένου σχεδίου της Κυβέρνησης αρνητικών ειδήσεων - σχολίων για τις ΔΕΚΟ. Παίρνουν μεγάλους μισθούς, είναι υπεράριθμοι, χρεώνουν πολλά εκατομμύρια Ευρώ τον Έλληνα φορολογούμενο είναι μερικές απ΄αυτές.


Ας κοιταχτούμε στα μάτια και ας αφήσουμε κατά μέρος τις όποιες διαφορές μας και να πούμε τα πράγματα με τ΄ όνομά τους.


Ποιοι είναι οι μεγάλοι μισθοί; Όταν στην πλειοψηφία οι συνάδελφοι μας με (30) χρόνια προϋπηρεσίας παίρνουν 1300 έως 1400 Ευρώ. Πόσα πρέπει να πάρουν;
Μήπως τα 495 Ευρώ που μας λένε Υπουργείο και ΓΣΕΕ; Αυτός είναι ο στόχος μας; (κι΄εμείς καθόμαστε και τους ακούμε!!!).
Ποιοι είναι οι υπεράριθμοι; Εάν μπεί μια παραγγελία στα Εργοστάσια μπορεί να δουλέψει κανένα τμήμα;
Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν υπεράριθμοι, όταν π.χ. στον ΟΑΣΑ οι συνάδελφοι οδηγοί δουλεύουν διπλοβάρδιες και τα ρεπό τους, για να βγουν οι βάρδιες;
Πως τολμούν και λένε ότι κάθε μέρα ο ΟΣΕ χρεώνει τον φορολογούμενο εκατομμύρια Ευρώ όταν όλες οι Κυβερνήσεις απαιτούσαν από την εταιρεία να κάνει εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού της, υποχρεώνοντάς την να παίρνει η ίδια δάνεια και όχι το κράτος να κάνει την δουλειά του ως όφειλε .
«Γίνεται να συγχωρεθείς απολαμβάνοντας το άδικο» ;;; (Ελύτης)


Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,


Στην προχθεσινή μας Γενική Συνέλευση ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ, μας είπε ότι στρεφόμαστε κατά της ηγεσίας (Προέδρου) ΓΣΕΕ.
Όχι, ο ίδιος ο Πρόεδρος με τις ενέργειές του στρέφεται κατά του Συνδικαλιστικού Κινήματος όταν καταντά τη ΓΣΕΕ Προεδρική, προσωποπαγή, Πασοκικό φερέφωνο με μονομερείς ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις άλλες παρατάξεις, όταν στρέφεται κατά των εργαζομένων των STAGE «να φύγουν όλοι» έλεγε, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων μιλούσε και όχι ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Την ίδια θέση είχε το 2004;;; στη μονιμοποίηση «ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ» (γιατί για μας το μεροκάματο δεν έχει χρώμα) των χιλιάδων συμβασιούχων; Τότε βλέπεις ήταν «ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΟΧΙ !!!».
Έκανε το χρέος του ως όφειλε, σαν εκπρόσωπος των εργαζομένων, στις διώξεις των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, στην Αγρογή, στο Υπουργείο Πολιτισμού και στους χιλιάδες εργαζόμενους που μπαίνουν στην ανεργία;
΄Ηταν τόσο δύσκολο να ταυτιστεί με την ΑΔΕΔΥ και να παλέψει προσφεύγοντας κατά του μνημονίου, κατά των αντεργατικών μέτρων, κατά των αντικοινωνικών αδικιών, κατά των περικοπών των μισθών και συντάξεων;
Δεν είναι κατάντια Προέδρου, όταν δεν τολμά να εμφανιστεί και να μιλήσει στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τους ανθρώπους που θεωρητικά εκπροσωπεί, μίλησε στο συλλαλητήριο της τρίωρης στάσης;
Είναι άλλο πράγμα να πολεμάς για το μεροκάματο και άλλο ν΄ αγωνίζεσαι για τα Cohiba σου!!!


Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,


Η Κυβέρνηση είναι φανερό ότι στερείται ιδεολογίας, πολιτικής και συνακόλουθα αρχών και αξιών. Εκτελεί εντολές:
Οι επενδύσεις συμφέρουν. Αλλά για να έχουμε επενδύσεις πουλήστε ότι πιο αποδοτικό δημόσιο αγαθό : Ενέργεια, νερό, λιμάνια, μεταφορές, υγεία.
Οι μεγάλες δαπάνες βλάπτουν. Συνεπώς καταργήστε την κοινωνική πρόνοια, τους ασφαλιστικούς φορείς, μειώστε συντάξεις, καταργήστε Συλλογικές συμβάσεις..
Όχι στο γιγαντωμένο Δημόσιο. Άρα απολύστε υπαλλήλους, μειώστε τους μισθούς.
Ο Τσάρος της Οικονομίας δήλωσε «Στις ΔΕΚΟ θα συγκρουστούμε με τα σπλάχνα μας, αλλά θα πρέπει να γίνει. Τελεία». (και ο Ραγκούσης γέλαγε δίπλα του)!!!


ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ;

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ;


Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,


Στις 8 & 9 Δεκέμβρη με την ψήφο μας στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ στις εκλογές του Σωματείου μας δείχνουμε την αντίδρασή μας στην απάνθρωπη στην σκληρή και αντεργατική πολιτική της δήθεν Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης.


Η ΔΑΚΕ ήταν, είναι και θα είναι μπροστάρης στους αγώνες και δεν θα υποστείλει τη σημαία για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, το απέδειξε αυτό και όταν ήταν Κυβέρνηση η Ν.Δ.


ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΨΗΦΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ




Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
ΔΑΚΕ ΕΑΣ
ΥΜΗΤΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου