Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Σκέψου δεν είναι παράνομο ακόμη.

Άτακτες σκέψεις σε άτακτους κόσμους
Ο Λοβέρδειος λόγος έρχεται να αλλάξει άλλη μια φορά το νόημα των λέξεων. 
Δημοσιονομική ευταξία, παραγωγική ανασύνταξη και διαρθρωτικές αλλαγές ή αλλιώς πως οι λέξεις χάνουν το νόημα τους.
Πως οι πολιτικές ακυρώνουν τα όνειρα ενός λαού. 
Δημοσιονομική ευταξία ονομάζεται η κατάσταση στην οποία πληρώνεις μια ζωή τις ασφαλιστικές σου εισφορές...

και μετά αγοράζεις τα φάρμακα και τις εξετάσεις σου, πληρώνεις για να εξεταστείς από γιατρό στο νοσοκομείο, απειλείται η σύνταξη σου, χρειάζεσαι δυό μήνες στην λίστα αναμονής για να γράψεις την συνταγή σου, πληρώνεις για να γεννήσεις.
Παραγωγική ανασύνταξη, ονομάζεται η χρέωση των ταμείων σου με νοσήλια ώς επί φιλοξενίας σε 10άστερο ξενοδοχείο, η ερήμωση των νοσοκομείων από γιατρούς και νοσηλευτές, η ανεργία στο είκοσι τα εκατό, η εύρεση της τροφής σου στα σκουπίδια, ο κίνδυνος να μείνουν τα παιδιά σου χωρίς ρεύμα.
Διαρθρωτική αλλαγή είναι το να κοιμάσαι πίσω από ένα χάρτινο κουτί επί της Πανεπιστημίου, το να φτιάχνεις πλατείες χωρίς παγκάκια και δέντρα για να μη  ξαποστάσει ο άστεγος κι ο μετανάστης, διαρθρωτική αλλαγή είναι να μιλάς για ανάγκες επιβίωσης και ανθρώπινα δικαιώματα και να σου απαντούν με αριθμούς.
Είμαστε αριθμοί πλέον. Σε μια εξίσωση που δεν λύνεται, γιατί έχει λάθος σύμβολα και λάθος ζητούμενα. Και ...  Στεκόμαστε αμήχανα μπροστά στα μεγάλα και ισχυρά τείχη που έκτισαν γύρω μας.
Ειρήνη Νταουντάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου