Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Οι εννέα καυτοί φάκελοι που είχε στα χέρια του ο Πεπόνης.

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΚΗΘΗΚΑΝ ΠΙΕΣΕΙΣ;

- Έρευνα στην ΕΛΣΤΑΤ. Πρόκειται για τις κατηγορίες που προσάπτει το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, η Ζωή Γεωργαντά.
- Δάνεια κομμάτων. Στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων ήταν και οι δανειοδοτήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων από τράπεζες, με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.
- «Λάδωμα» εφοριακών. Σε εξέλιξη βρισκόταν και η έρευνα για την καταγγελία του πρώην γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη, ο οποίος υποστήριξε ότι «βασιλεύει» η διαφθορά στις εφορίες και το σύστημα «λαδώματος».
- CDS. Ο κ. Πεπόνης και ο κ. Μουζακίτης διερευνούσαν τις καταγγελίες για την συμμετοχή του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέα Παπανδρέου σε εταιρία που φέρεται να εμπλέκεται με ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων.
- Καταγγελίες Κουσελά. Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς είχε καταγγείλει ότι υπάρχει λίστα οφειλετών που δεν χρησιμοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.
- Λαυρεντιάδης. Στα χέρια του κ. Πεπόνη ήταν και η πολύκροτη υπόθεση της Proton Bank του κ. Λαυρενιτάδη και των δανείων που είχαν χορηγηθεί σε επιχειρήσεις που άνηκαν στο ευρύτερο επιχειρηματικό πλέγμα του.
- ΕΡΤ. Λίγο πριν σκάσει σαν βόμβα η παραίτησή του, ο κ. Πεπόνης είχε διατάξει προανακριτική έρευνα ώστε να διερευνηθεί η σύμβαση που είχε υπογράψει το κρατικό κανάλι για τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του Champions League για την περίοδο 2012-2015.
- Δομημένα ομόλογα. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση υπεύθυνοι ήταν ο κ. Πεπόνης και ο συνάδελφός του Αντώνης Λιόγας. Οι δύο άνδρες του ΣΔΟΕ άφησαν στην μέση την υπόθεση των δομημένων ομολόγων.
- Λαθρεμπόριο. Ανάμεσα στις υποθέσεις που χειρίζονταν οι οικονομικοί εισαγγελείς ήταν τα ανείσπρακτα πρόστιμα για το λαθρεμπόριο καυσίμων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου