Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Μετάθεση με... κομματικά προσόντα για συνεργάτη του Κ. Σπηλιόπουλου


ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ-ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΡΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ «ΠΑΓΩΣΕΙ» ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ

ΜΕ «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ» προκήρυξη και χωρίς να πληροί τα τυπικά προσόντα επελέγη ανώτερος αξιωματικός για τη θέση στρατιωτικού εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας στη μόνιμη αντιπροσωπία της Ε.Ε. Το συγκεκριμένο στέλεχος είναι... συνεργάτης του υφυπουργού κ. Κώστα Σπηλιόπουλου, ενώ έχει περάσει και από το γραφείο του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, όταν αυτός βρισκόταν στο Πεντάγωνο.

Τα ερωτήματα που αφορούν στην... προαγωγή του εν λόγω αξιωματικού είναι πολλά, ενώ θα πρέπει να διευκρινισθεί αν τέθηκε υπόψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Αβραμόπουλου...


Κι αυτό διότι πρόκειται για μια εξόφθαλμη μετακίνηση, σε ευαίσθητη και κρίσιμη θέση, τη στιγμή που πολλές μεταθέσεις στελεχών για το εξωτερικό έχουν «παγώσει» με το αιτιολογικό της έλλειψης κονδυλίων.

Μόνο στο Στρατό Ξηράς τουλάχιστον 20 αξιωματικοί ενώ θα έπρεπε ήδη να έχουν μετακινηθεί βρίσκονται σε αναμονή. Ο κ. Αβραμόπουλος, που έδειξε καλή πίστη, διατηρώντας στις θέσεις τους αξιωματικούς τους οποίους βρήκε από τον προκάτοχό του, θα πρέπει επίσης να ζητήσει εξηγήσεις για διάφορες άλλες μεθοδεύσεις που γίνονται από την ημέρα αλλαγής της στρατιωτικής ηγεσίας και αφορούν τοποθετήσεις, μεταθέσεις και μετακινήσεις ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών. Σχετικά με την επίμαχη περίπτωση που παραβιάζει κάθε έννοια αξιοκρατίας στις Ένοπλες Δυνάμεις σημειώνεται ότι, την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, μεσημεριανές ώρες βγήκε από το ΓΕΕΘΑ προκήρυξη για την κάλυψη θέσης αξιωματικού στη μόνιμη αντιπροσωπία της Ε.Ε. και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Οικονομικού, στο τμήμα συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληγε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου. Σε τέσσερις ημέρες με μεσολάβηση Σαββατοκύριακου, έπρεπε να ενημερωθούν τα Επιτελεία να κοινοποιήσουν την προκήρυξη στις μονάδες και οι υποψήφιοι να εκφράσουν ενδιαφέρον. Κάτι πρακτικά αδύνατο, που καταδεικνύει και τις «φωτογραφικές» διαδικασίες. Η συγκεκριμένη δε θέση έπρεπε να «ανοίξει» από το νέο έτος αφού ο αξιωματικός που την κατέχει επαναπατρίζεται το καλοκαίρι του 2012. Ο ελληνικός λαός δηλαδή, για ένα εξάμηνο θα πληρώνει δύο στελέχη για ίδιες υπηρεσίες. Επίσης, για μία θέση κατώτερου αξιωματικού του Οικονομικού επελέγη ανώτερος αξιωματικός Όπλου. Οι γνώσεις του δε στην αγγλική γλώσσα, που συνιστά τυπικό προσόν και απαραίτητο κριτήριο για την έξοδο των στελεχών στο εξωτερικό, αμφισβητούνται έντονα. Φαίνεται πως επικράτησαν το κομματικό προσόν, η συνεργασία με τον υφυπουργό και το «σπρώξιμο» από ιδίας αποχρώσεως αξιωματικούς υψηλά στην ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων.

(Ε.Τ. 08/12/2011 – ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου