Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Η μοίρα του Γιώργου

Βάσκανος μοίρα για τον Γιώργο Παπανδρέου. Θα περάσει στην Ιστορία ως ο πρωθυπουργός που παρέδωσε τη χώρα στο σφαγείο του ΔΝΤ και άνοιξε τις πύλες του Άδη για τους Έλληνες.
Θα ήταν άδικο βέβαια να του αποδοθούν αποκλειστικά οι ευθύνες για το κατάντημα της χώρας. Όμως ο σημερινός πρωθυπουργός προεκλογικά μεν παρουσιάστηκε ως Μεσσίας, τάζοντας παραδείσους, και μετεκλογικά προβλήθηκε ως Νώε που θα σώσει τη χώρα από τον κατακλυσμό. Την κατάληξη την ξέρουμε όλοι...
Το τραγικό είναι ότι ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε με την ασύστολη προπαγάνδα του να παρουσιάσει μιαν Ελλάδα σεβαστή και υπεύθυνη, η οποία, χάρη στα ταξίδια και τις επαφές του, βαδίζει από νίκη σε νίκη. Έφτασε μάλιστα στο σημείο, στη συνάντησή του με τον Ομπάμα, να μιλήσει για την εισφορά της Ελλάδας στην «παγκόσμια οικονομική αρχιτεκτονική»! Το αποτέλεσμα, βέβαια, είναι γνωστό: Οι αλλεπάλληλες... επιτυχίες ανέβασαν τα spreads στα ύψη και έριξαν τη χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ. Η επτάμηνη διακυβέρνηση Παπανδρέου θα μείνει στην Ιστορία ως μείγμα αφέλειας, αβελτηρίας, φλυαρίας και ερασιτεχνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου