Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ελλάδα δεν παράγει τίποτε;;;

Ένας από τους μύθους που θέλει το σύστημα να πιστέψουμε είναι ότι δεν παράγουμε τίποτα.
Μέγα σφάλμα.

Η αλήθεια είναι ότι όλη η παραγωγή μας πνίγεται από συμφέροντα λίγων που πλουτίζουν.
Βαριά βιομηχανία μπορεί να μην έχουμε, αλλά έχουμε βιοτεχνίες και αγροτική παραγωγή.
Η αγροτική παραγωγή πνίγεται από τον μεσάζοντα. 30 λεπτά οι Ντομάτες από τον παραγωγό στην Κρήτη φτάνουν 1,5 ευρώ στο τραπέζι. 20 λεπτά το λίτρο γάλα από τον κτηνοτρόφο φτάνουν 1 ευρώ το λίτρο στο τραπέζι. Το λάδι μας, που μπορούσαμε να το εξάγουμε έχει παρατηθεί στην τύχη του και το αγοράζουν με απειλές οι Ιταλοί μαφιόζοι που το ανακατεύουν με το δικής τους 3ης ποιότητας λάδι και το πουλάνε ως πρώτης κερδίζοντας από εμάς.
Οι βιοτεχνίες πνίγονται από την φορολογία. Δεν μπορούν να ανοιχτούν στις αγορές γιατί δεν μπορούν να δώσουν ανταγωνιστικές τιμές.
Η "βαριά" μας βιομηχανία, ο Τουρισμός πλήττεται από την ανοργανωσιά μας και ως κράτος και ως επιχειρηματίες και την κακή φήμη των αρπαχτών.

Η Εμπορική Ναυτιλία μας, που παρέχει υπηρεσίες που φτάνουν κοντά στο 50% των παγκόσμιων μεταφορών, πλήττεται από τα μικροπολιτικά συμφέροντα εντός της χώρας και από την υπερβολικά υψηλή φορολογία. Είμαστε το μόνο κράτος που σε τομέα που μονοπωλεί σχεδόν τον πλανήτη δεν έχει σχετικό υπουργείο. Είναι σαν το Κουβέιτ να μην έχει υπουργείο Πετρελαίου.
Μην ακούτε τα ψέμματα λοιπόν ότι δεν παράγουμε τίποτα. Παράγουμε όσα παράγει μια πλούσια χώρα. Απλά δεν έχουμε τους δίδυμους γεννητικούς αδένες για να τα εκμεταλλευτούμε σωστά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου