Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Δεν θα πάρεις σύνταξη ποτέ.!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δεν θα πάρεις σύνταξη
ποτέ, εργαζόμενε...
Τι και αν στο κυβερνητικό του πρόγραμμα το ΠΑΣΟΚ έλεγε:
"Καταργούμε τις διατάξεις που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και προβλέπουν την αύξηση των ορίων και την μείωση των συντάξεων".
Τι και αν κραύγαζε την 1η Δεκεμβρίου στη ΒΟΥΛΗ, ως σύγχρονος Μαυρογιαλούρος ο Πρωθυπουργός όταν ψηφιζόταν η έκτακτη οικονομική ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης:
"Είναι ένα μήνυμα προς όλους αυτούς που έλεγαν "δεν μπορούμε", "δεν γίνεται", "σας κοροϊδεύουν", "που θα βρείτε τα λεφτά", ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!".
Που είναι, λοιπόν, τα λεφτά, κ. Παπανδρέου; Γιατί δε θα πάρουν τη δεύτερη δόση οι δικαιούχοι;
Που είναι τα "ΤΡΙΑ ΔΕΝ" για το ασφαλιστικό κ. Παπανδρέου;
Που είναι οι δεσμεύσεις σας για αναμόρφωση και διεύρυνση του θεσμού του ΕΚΑΣ σε άλλους 300.000 συνταξιούχους ;
Που είναι οι δεσμεύσεις σας για επικαιροποίηση και βελτίωση του καθεστώτος των βαρέων και ανθυγιεινών;
Που είναι οι δεσμεύσεις για αύξηση των συντάξεων, τουλάχιστον στο ύψος του πληθωρισμού;
Που είναι η δέσμευσή σας για θέσπιση και εφαρμογή κανόνων για τις υποχρεώσεις του κράτους, των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων στην κοινωνική ασφάλιση;
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;
Γιατί μειώνονται κατά 68% οι συντάξεις από το 2013;
Γιατί μειώνονται κατά 6% οι συντάξεις για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν τα 65;
Όλα αυτά προκύπτουν από την ανάλυση της συμφωνίας την οποία σύναψε η κυβέρνηση με την τρόϊκα της κομισιόν, του Δ.Ν.Τ. και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας;
 Το περιεχόμενό της, ήδη, από την Πέμπτη αποτελεί νόμο του κράτους, πάνω στο οποίο συνετάχθη το νέο ασφαλιστικό και παρουσιάζει η κυβέρνηση.
 Αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι μεταρρύθμιση. Είναι αποδόμηση, είναι αντιμεταρρύθμιση, είναι εναντίον του λαού.
 Είναι πολιτική νοθεία η μετατροπή της υπόσχεσης για αύξηση σε μείωση κατά 68% των συντάξεων και μάλιστα μετά από 40 έτη ασφάλισης και συμπλήρωσης του 65ου έτους.
Είναι πολιτική νοθεία ή μετατροπή των συντάξεων σε πραγματικό... χαρτζιλίκι της τάξης των 700, 600, 500 ή ακόμη και 200 ευρώ το μήνα, για όσους θα έχουν λιγότερα από 35 ή 30 χρόνια εργασίας.
Οι σαρωτικές αυτές αλλαγές στα όρια ηλικίας και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων θα ισχύσουν από 1.1.2011 για όσους δεν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31.12.2010.
Για όλους όμως, αρχής γενομένης από το 2013 θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, από τα 5 τελευταία, καλύτερα από μισθολογικής άποψης χρόνια της τελευταίας 10ετίας, στο σύνολο του εργασιακού χρόνου.
Αυτό προβλέπεται ρητά από τη σχετική διάταξη η οποία συμπεριλήφθηκε την τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες.
Το τραγικό και εξόχως εξοργιστικό είναι, ότι επιχειρούν, μετά τη Γενική κατακραυγή να μεταθέσουν τις επιλογές τους για το "πογκρόμ" Νο2 σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων στο Δ.Ν.Τ. και στο δήθεν αυτοσυνειδησιακό και γενικευμένο "όλοι φταίμε".
Επιδίδονται σε μία ακατάσχετη δημοσιολογία, για να αποκρύψουν ότι η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα , με τη μετατροπή των υποχρεώσεων του κράτους στην κοινωνική ασφάλιση σε ανελαστική δαπάνη με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της εγγραφής στον κρατικό προϋπολογισμό και στο πρόγραμμα σταθερότητας που υπεβλήθη στην Ε.Ε, το ποσό των 600 εκ. ευρώ, για το Ταμείο Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελμάτων , όταν το Υπουργείο Εργασίας είχε ενημερώσει ότι απαιτούνται για το Ταμείο αυτό 1,13 δις ευρώ για το 2010.
Ήταν τότε που χρονικά το Δ.Ν.Τ. παρουσιαζόταν ως ένα "πιστόλι" επάνω στο Τραπέζι, ήταν τότε (2.02.2010) που Υπουργός Οικονομικών δήλωνε πως τα ταμεία πρέπει να ρευστοποιήσουν την περιουσία τους για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Χορεύοντας με τα λάθη.
Αυτό που πεισματικά αρνείται να δεχτεί αυτή η κυβέρνηση είναι τα εγκληματικά της λάθη στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, που υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας και του Ελληνικού λαού.
Έχοντας διαβάσει την κακή κατάσταση της οικονομίας , το πατριωτικό, το σώφρον θα ήταν να καλύψει πρώτα τις υποχρεώσεις δανεισμού που είχε η χώρα και κατόπιν να δημοσιοποιήσει την πραγματική κατάσταση.
Ανάμεσα στα κέρδη για τη χώρα πριν τη δημοσιοποίηση των αριθμών και τα κέρδη των κερδοσκόπων μετά τη δημοσιοποίηση , θα έπρεπε να επιλέξει τα πρώτα.
Δυστυχώς ο πολιτικός καιροσκοπισμός οδήγησε την Κυβέρνηση , πρώτα να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα της χώρας και κατόπιν ν' αναζητήσει με πολύ χειρότερους όρους το δανεισμό τους.
Και τώρα φωνάζουν...άνθρωπος στη θάλασσα...
Οι εργαζόμενοι απαντούν ότι δεν είναι διατεθειμένοι , με δεμένα τα χέρια και σκυμμένο το κεφάλι να αποδεχτούν μετά τα πλέον βάρβαρα, άδικα και αναλγητα αντικοινωνικά μετά και την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.
Απαντάμε δυναμικά, αποφασιστικά, ενωμένοι σε θέση μάχης και υπεράσπισης βασικών και θεμελιακών εργασιακών μας θεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου