Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Πείτε επιτέλους όλη την αλήθεια…


ΔΗΛΩΣΗ του Κώστα Πουπάκη με αφορμή το προσχέδιο του νομοσχεδίου του Υπ. Εργασίας για το ασφαλιστικό.

Για μια ακόμη φορά –και στο ασφαλιστικό- η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική που ακολούθησε προεκλογικά μοιράζοντας αφειδώς ψευδείς υποσχέσεις και εξαπατώντας εσκεμμένα όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους. Αντί να πει την αλήθεια για τη συμφωνία που τα στελέχη της σύναψαν πρόσφατα με την τρόικα για την πλήρη ανατροπή του υφιστάμενου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και την διαμόρφωση επαχθέστατων κανόνων σε βάρος των ασφαλισμένων, προχωρά για μια ακόμη φορά στο «μαρτύριο της σταγόνας».
Το προσχέδιο του υπουργείου Εργασίας εμπεριέχει μια σειρά δυσμενών μέτρων που προκαλούν σημαντικές μειώσεις στις συντάξεις και αυξήσεις στα όρια ηλικίας, προχωρώντας σε γενικότερη κατακρήμνιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων χωρίς ωστόσο να είναι ούτε αυτό το τελικό νομοσχέδιο! Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι αρμόδιοι υπουργοί, οι οποίοι πολύ σύντομα θα συναντηθούν με τους αρμόδιους αξιωματούχους της Κομισιόν για να οριστικοποιήσουν το πλαίσιο των δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα βασιστούν στο μνημόνιο το οποίο οι ίδιοι συνυπέγραψαν με την τρόικα.
Φαίνεται ότι τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη αντί να έχουν κατά νου μια ουσιαστική διευθέτηση του ασφαλιστικού χωρίς να πλήττουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και χωρίς να ξεπερνούν την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στις ασφυκτικές απαιτήσεις της τρόικας, περιορίζονται σήμερα σε μια επικοινωνιακή διαχείριση. Για το λόγο αυτό «σερβίρουν» σταδιακά στους ασφαλισμένους και στους συνταξιούχους τα νέα, άκρως αντικοινωνικά μέτρα τα οποία συμφώνησαν με τους πιστωτές της χώρας μας, γνωρίζοντας ότι το πλήρες μενού (αυτό το οποίο συνδιαμόρφωσαν με την τρόικα) εμπεριέχει τις πιο ανατρεπτικές και επαχθείς αλλαγές των τελευταίων 50 ετών. Επιχειρούν με λίγα λόγια να πουν σε λίγες ημέρες ότι η τρόικα ζήτησε και επιπρόσθετα σαρωτικά μέτρα, όταν η λίστα με τους νόμους που πρέπει η κυβέρνηση να προωθήσει έχει ήδη συναποφασιστεί και μάλιστα με πολύ συγκεκριμένο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, ερήμην πάντα του Ελληνικού λαού.
Επιτέλους, ας σταματήσουν έστω και τώρα να παίζουν με τη νοημοσύνη του κόσμου… Ας πουν την αλήθεια…Ας βάλουν μια «τελεία» στην τακτική της επικοινωνιακής εξαπάτησης του λαού η οποία ξεκίνησε πριν τις εκλογές και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, σε μια περίοδο πρωτόγνωρης έντασης και προβλημάτων στο σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας καλώντας τους πολίτες για αρκετά χρόνια να ζήσουν μέσα στην φτώχια, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το αύριο. Οι αρμόδιοι υπουργοί καλούνται εδώ και τώρα να απαντήσουν στους εργαζομένους, στους συνταξιούχους και στους ανέργους εάν το προσχέδιο που επιμένουν με τα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα θα είναι και το τελικό νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή ή είναι εκ των προτέρων δεδομένο ότι στο οριστικό σχέδιο νόμου θα συμπεριληφθούν μέχρι τον Ιούνιο όλα όσα η ίδια η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους εταίρους και το Δ.Ν.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου