Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ούτε οι ίδιοι τα πιστεύουν.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο (έγινε προ ημερών) ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε μια επισκόπηση της μέχρι τώρα πορείας -στα πρώτα του στάδια- του προγράμματος εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτό συμφωνήθηκε με την τρόικα (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ).
Το περιεχόμενο του προγράμματος είναι γνωστό και δεν επιδέχεται ελαστικών ερμηνειών.
Η Ελλάδα πρέπει αμέσως, χωρίς καμία καθυστέρηση, να προβεί στις εξής συγκεκριμένες ενέργειες:
- Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα αλλάζουν τη δομή της οικονομίας μας επί το παραγωγικότερον.
- Εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις, δηλαδή ουσιαστικά απάρνηση του επιχειρηματικού ρόλου που ως τώρα έπαιζε το ελληνικό Δημόσιο.
- Απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, δηλαδή ουσιαστικά τερματισμός των προνομίων που κέρδιζαν οργανωμένες συντεχνιακές μειοψηφίες.
- Συγχώνευση δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών του Δημοσίου.
Αυτά η κυβέρνηση πρέπει να τα δρομολογήσει ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.
Ως εδώ καλά.
Γεννιέται, όμως, ένα διπλό ζήτημα, που πρέπει να διευκρινιστεί:
Το πρώτο είναι ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; Υπενθυμίζω ότι ο πρωθυπουργός σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, απευθυνόμενος σε υπουργό του είπε ρητά και ξεκάθαρα ότι τα μέτρα είναι “εκτός της ιδεολογίας και της φιλοσοφίας του ΠΑΣΟΚ”. Επειδή εδώ παίζεται το μέλλον του τόπου μας και δεν έχουμε ως λαός και ως Έθνος περιθώρια για πειραματισμούς και δοκιμές, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να μας διευκρινήσει η κυβέρνηση αν τα μέτρα αυτά ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ως αναγκαία για την ανάκαμψη της χώρας ή όχι. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των κυβερνώντων να ξεκαθαρίσουν το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου