Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ποιός Κυβερνά αυτή τη χώρα;;;

Τι να τους πεις; Αφού έτσι κι αλλιώς απλώς παριστάνουν ότι κυβερνάνε, πότε με τα ψέματα του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου, πότε με την ανυπαρξία των υπόλοιπων, πότε με τα καραγκιοζιλίκια του Λοβέρδου. Ε, τώρα η Τρόικα, δηλαδή το ΔΝΤ, θα τους κουβαλήσει και τους επιτηρητές ανά υπουργείο για να τελειώνουν και επισήμως τα προσχήματα.
Μόνο που όσοι τους ψήφισαν, αλλά και όλοι οι άλλοι, που θα υποστούμε αδιακρίτως τις αγριότητες, δεν θα ψάχνουμε να βρούμε τους επιτηρητές για να ζητήσουμε τον λογαριασμό. Αυτούς που υπέκλεψαν τη λαϊκή ψήφο για να μας οδηγήσουν στην τραγωδία θα αναζητήσουμε – και όσοι από εμάς κατάλαβαν νωρίς τι μας περιμένει και όσοι το ανακάλυψαν λίγο πιο αργά.
Για καλοσκεφτείτε τι μας λέει το πρωτοσέλιδο του Ποντικιού
Έρχονται να διοριστούν επιτηρητές σε πέντε συγκεκριμένα υπουργεία:
1. Το Οικονομικών, το οποίο ελέγχει όλους τους λογαριασμούς του κράτους, όλα τα έσοδα και που αποτελεί το στρατηγείο όλων των περικοπών στις δαπάνες, αλλά και όλων των ιδιωτικοποιήσεων. Πλην αυτών τις οποίες διαχειρίζονται ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του με τα αλλεπάλληλα ταξίδια στη Μέση Ανατολή και όπου αλλού υπάρχει διαθέσιμο χρήμα – άγνωστης προς το παρόν σύνθεσης και προέλευσης.
2. Το Οικονομίας, το οποίο, μεταξύ άλλων, ελέγχει όχι μόνο το ΕΣΠΑ και τη διαχείρισή του, αλλά και τα λιμάνια, που αποτελούν φιλέτα προς εκποίηση στο πλαίσιο του γενικού ξεπουλήματος της χώρας, το οποίο άλλωστε αποφάσισε χθες η κυβέρνηση.
3. Το Εργασίας, το οποίο, παρά τους ατέλειωτους καραγκιοζισμούς του Λοβέρδου, θα κατεδαφίσει τα πάντα σε επίπεδο εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος.
4. Το Υγείας, όπου, εκτός από τους δραστικούς περιορισμούς στα έξοδα – και όχι μόνο στα παρακυκλώματα των θεσμικών και παραθεσμικών απατεώνων – για την υγεία, θα πρέπει να περιμένουμε και τη δραματική υποβάθμιση των υπηρεσιών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αλλά και τα επιχειρηματικά κοράκια που περιμένουν την ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων.
Και για όσους επ' αυτού έχουν αμφιβολίες, ας σημειωθεί ότι κάποιοι «πολυπράγμονες» επιχειρηματίες ήδη έχουν γνωστοποιήσει τις προθέσεις και επιθυμίες τους στην κυβέρνηση περιμένοντας τον πυροβολισμό του αφέτη για να διεκδικήσουν την παραχώρηση κρατικών νοσοκομείων για δεκαετίες, ώστε να τα λειτουργήσουν με μοντέλο ιδιωτικής οικονομίας, όταν, πολύ σύντομα, θα επέλθει το βέβαιο «κραχ» στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας. Ήδη άλλωστε προμηθευτές έχουν αρχίσει το εμπάργκο εξ αιτίας μη καταβληθέντων χρεών.
5. Το Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπου θα γίνει μεγάλο «πάρτι» ξεπουλήματος. Εκτός από τον ΟΣΕ και την επέκταση της παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος», ήδη έχει αποφασιστεί η παραχώρηση των επίγειων υπηρεσιών 34 περιφερειακών αεροδρομίωνκαι έπεται μεγάλη συνέχεια.
Ποια πολύ σημαντικά λείπουν από τη λίστα των υπό επιτήρηση υπουργείων στο εν λόγω πρωτοσέλιδο;
Το Άμυνας και το Ενέργειας (και Περιβάλλοντος κ.λπ.).
Μήπως όμως γι' αυτά δεν αρκεί ένας επιμέρους επίτροπος - επιτηρητής;
Μήπως εκεί «κολλάει» ο «αρχιεπιτηρητής» που φαίνεται ότι ετοιμάζεται να μας έρθει... «παρά τω πρωθυπουργώ» και μάλιστα με «υπερεξουσίες»;

Πιστεύει κανείς οτι ο ΓΑΠ και η παρέα του ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗ ΧΩΡΑ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου