Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Δελτίο τύπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με το από 26-5-2010 δελτίο τύπου της παράταξης μας, δημοσιοποιήσαμε την από 19-12-2009 απόφαση της Ε.Ε. της παράταξής μας για τη διεξαγωγή του τακτικού Συνεδρίου μας στις 4 και 5 Ιουνίου 2010.
Με τη σημερινή απόφαση του Προεδρείου της ΔΑΚΕ, οδηγηθήκαμε στην επιβεβλημένη εκ των γεγονότων απόφαση μονόδρομο, της προσωρινής αναστολής των εργασιών του συνεδρίου μας σε χρόνο που να μη συμπίπτει με την κορύφωση του αγώνα της ΓΣΕΕ, έτσι ώστε η παράταξή μας να επικεντρωθεί, αποκλειστικά και μόνον αυτή τη χρονική στιγμή, στη μάχη μέχρις εσχάτων για την υπεράσπιση του κόσμου εργασίας.
Μια μάχη, απέναντι στη δεύτερη μετά το ασφαλιστικό βάρβαρη επιδρομή της κυβέρνησης, αυτή τη φορά σε βάρος των εργασιακών σχέσεων και της υπεράσπισης του δικαιώματος υπογραφής Σ.Σ.Ε.
Μια μάχη, πρώτη απάντηση, στην "πικάντικη" αφηγηματική παρουσίαση σε καθημερινή βάση από τα ΜΜΕ, της επικοινωνιακής πολιτικής του Υπουργού Εργασίας και του υποτιθέμενου διαλόγου που δήθεν έχει με την "τρόϊκα" για να ακυρώσει την υπογραφή του, αποτελεί το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στις 5 Ιουνίου στη πλατεία Κοτζιά.
Η αναξιοπιστία δεν είναι πλέον μόνον του Υπουργού Εργασίας που τολμά να μας καλεί σε διάλογο (??), την ίδια στιγμή που ο Υπουργός Οικονομικών του επισημαίνει δημόσια ότι το μνημόνιο που υπέγραφε η κυβέρνηση, άρα και ο ίδιος, με την «τρόϊκα» δεν είναι διαπραγματεύσιμο.
 Μας καλεί ο Υπουργός Εργασίας δήθεν σε διάλογο, αλλά κατ΄ ουσίαν για να τον διευκολύνουμε να περάσει τις προτάσεις του ΣΕΒ, που αναδιαρθρώνουν και ελαστικοποιούν ακόμα περισσότερο την "αγορά" εργασίας.
 Μας καλεί να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον ΣΕΒ, αφού πρώτα συναποφάσισε μαζί του με οριστικές και αμετάκλητες αποφάσεις την υποδούλωση των εργαζομένων.
Και εμείς τον ρωτάμε:Ποιο είναι το επάγγελμα του Πρόεδρου του ΣΕΒ; Που κολλάει ένσημα; Είναι βιομήχανος; Είναι εργοδότης; Τι είναι τέλος πάντων για να είναι συνομιλητής της εργατικής τάξης; Ποιανού Υπουργός Εργασίας είστε;
Εμείς δεν θα παραστούμε σε διαδικασίες που κυριολεκτικά απαξιώνουν κάθε έννοια ουσιαστικής διαβούλευσης. άλλωστε το έχουμε ξαναδηλώσει. Σε "κοσμικές" συναθροίσεις δε συμμετέχουμε.
Η μόνη έντιμη από πλευράς σας ενέργεια, κ. Υπουργέ, είναι να αρνηθείτε να νομοθετήσετε τις απαιτήσεις των εργοδοτών και να ασκήσετε πιέσεις για την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ.
Μέχρι τότε, θα συναντιόμαστε μόνο στους δρόμους και φυσικά αργά ή γρήγορα στη κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου