Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Κεντρική Επιτροπή της ΔΑΚΕ-Ι.Τ.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΑΚΕ  Ι.Τ.

Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Ν.Δ. συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή της ΔΑΚΕ-Ι.Τ. μαζί με όλα τα ηγετικά στελέχη της από Ομοσπονδίες-Εργατικά Κέντρα απο όλη την Ελλάδα υπό την Προεδρία του κ. Κώστα Πουπάκη-Προέδρου ΔΑΚΕ-Ι.Τ. και την παρουσία-συμμετοχή του Γραμματέα Συνδικαλιστικών φορέων της Ν.Δ. Γιάννη Μανώλη και του Αναπληρωτή του Φίλιππα Ταυρή καθώς και των ηγεσιών των ειδικών κομματικών οργανώσεων (ΕΚΟ Ι.Τ.)
Στη συνεδρίαση αυτή μετά από σχετικές εισηγήσεις, για όλα τα θέματα της καθημερινότητας, την λειτουργία της παράταξης, αλλά και το επικείμενο συνέδριο της Ν.Δ, μετά και από διεξοδική συζήτηση μέσα σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα ενότητας, αποφασιστικότητας και προοπτικής, κατέληξαν ομόφωνα στα παρακάτω θέματα:
1. Συζητήθηκε το θέμα του Συνεδρίου της ΝΔ και η ανεξαρτησία της ΔΑΚΕ Ι.Τ. στο συνδικαλιστικό πεδίο και τη δράση της.
Αποφασίστηκε να τοποθετηθεί και να καταθέσει τις θέσεις της στο επικείμενο συνέδριο , καθώς και να στηρίξει κατά την εκλογική διαδικασία στελέχη της, προκειμένου να εκλεγούν στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.

2. Συζητήθηκαν τα θέματα σχετικά με το μνημόνιο, το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις και αποφασίστηκε ομόφωνα η απόρριψη τους και οι μελλοντικές δράσεις.
Ανακοινώθηκε η παραίτηση του Γιώργου Τσαλικάκη Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ και η αντικατάσταση του με ομόφωνη απόφαση του 11 μελούς αρμόδιου οργάνου της ΔΑΚΕ-ΓΣΕΕ-με το συνάδελφο Ευάγγελο Μπουζούλα.

3. Αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση της ΔΑΚΕ με ανανέωση στελεχών και άνοιγμα στην κοινωνία για να προχωρήσουμε στο προβλεπόμενο Τακτικό Συνέδριο της παράταξης με όλες τις απαραίτητες οργανωτικές και κατασταστικές τροποποιήσεις.

Εξουσιοδοτήθηκε τέλος, το Προεδρείο της ΔΑΚΕ που βάσει Καταστατικού αποτελείται από τον Πρόεδρο, τα μέλη ΔΑΚΕ-Διοίκησης της ΓΣΕΕ και τους επικεφαλής των μεγάλων Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, να προβεί σε κάθε ενέργεια προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία τόσο τα παρουσιαζόμενα καθημερινά προβλήματα από την εργασιακή, ασφαλιστική επίθεση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όσο και τα αποτελέσματα τους, διώξεις, απολύσεις μειώσεις μισθών κ.λ.π.

Το ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ της ΔΑΚΕ Ι.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου