Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Δελτίο τύπου.


ΜΠΑΡΑΖ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΔΙΩΞΕΙΣ

Η κατά συρροή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΠΑ(ΣΟΚ) χτύπησε χωρίς οίκτο με απολύσεις και το ΜΕΤΡΟ όταν οι τεκμηριωμένες εισηγήσεις των διευθύνσεων της εταιρίας ζητούσαν ανανέωση των νόμιμων συμβάσεών τους.
Η πολιτική απόφαση των απολύσεων δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά σε σχέση με την οργανωτική δομή, ομαλή λειτουργία, ασφαλή μετακίνηση, ποιότητα υπηρεσιών κλπ. που επιβάλλουν την αναγκαιότητα της ανανέωσης των συμβάσεων.
Στον ευαίσθητο χώρο των συγκοινωνιών δεν χωρούν αποφάσεις και ενέργειες που συνδέονται με την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση χιλιάδων επιβατών.
Για τους εργαζόμενους δεν είναι απορίας άξιον η απραξία, η ακατάσχετη κινδυνολογία, το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων, η έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης, η εκρίζωση θεμελιωδών δικαιωμάτων και κατακτήσεων και η εν γένει πολιτική της κυβέρνησης, απορίας άξιον είναι ότι στις κρίσιμες αυτές στιγμές πρέπει να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα νομιμότητας, δημοκρατικών λειτουργιών (συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα) και γενικότερα νομοθετημάτων που προστατεύουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους απολυμένους εργαζόμενους και ζητάμε την επαναπρόληψή τους, καταδικάζοντας όλους εκείνους που έμμεσα με την αφωνία τους γίνονται συνένοχοι.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου