Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΓΣΕΕ.

Δήλωση
του Νέου Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικόλαου Κιουτσούκη



Συναίνεση για την ανατροπή
της εγκληματικής πολιτικής

Την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, από την εφαρμοζόμενη Νεοφιλελεύθερη, αντεργατική και αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το Σ.Κ. οφείλει να αντισταθεί σθεναρά και να αποτελέσει ανάχωμα αντιδρώντας με δράσεις και κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις της μισθωτής εργασίας.
Η επίθεση που δεχόμαστε στις εργασιακές μας σχέσεις, στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και στους μισθούς μας πέρα από άδικη είναι και πρωτοφανής.
Τα σχέδια των ισχυρών της Ευρώπης για τις αδύναμες οικονομικά χώρες και για τους πολίτες τους με την υποταγή δυστυχώς των αρχηγών κρατών τους δεν συνιστούν αλληλεγγύη για την Ένωση, αλλά εκμετάλλευση της αδυναμίας με στόχο τάχα την ανταγωνιστικότητα και την σταθερότητα συμπιέζοντας ακόμα περισσότερο τον κόσμο της μισθωτής εργασίας φτάνοντάς τον σε όρια οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης.
Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που δρουν στη ΓΣΕΕ επιβάλλεται να βρουν κοινή περπατησιά, ξεφεύγοντας από τα στεγανά και τα στερεότυπα των υπαρκτών διακρίσεων και των όποιων πολιτικών διαφορών.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας οι οποίοι δείχνουν την αποστροφή και την απαξίωσή τους σε ένα μεγάλο τμήμα του πολιτικού συστήματος, της δικαιοσύνης και των Μ.Μ.Ε. ψάχνουν απεγνωσμένα Θεσμούς που λένε όχι στις συστημικές παρενέργειες.
Θεσμούς που πράττουν τα αυτονόητα, δηλαδή το καθήκον τους απέναντι στη λαίλαπα που στο διάβα της σαρώνει τα πάντα.
Η ικανοποίηση της κυβέρνησης για τις δήθεν «θετικές» εξελίξεις της συνόδου κορυφής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμη επικοινωνιακό τρικ για να κάμψουν τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας κοροϊδεύοντας για άλλη μια φορά τους πολίτες.
Άλλωστε, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η μείωση κατά μία μονάδα του επιτοκίου δανεισμού (από 5,2 % στο 4,2 %) συνεχίζει να αποτελεί ληστρικό τόκο. Τα ανταλλάγματα που υπέγραψαν για την πώληση των ΔΕΚΟ, την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας και την διαρκή λιτότητα με την εφαρμογή νέων μέτρων, δεν αφήνουν περιθώρια για θριαμβολογίες.
Ευθύνη όλων μας πρέπει να είναι η δυναμική απάντηση στους επιβολείς μας με στόχο την ανατροπή της αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, που σπρώχνει ολοένα και περισσότερο την οικονομία σε ύφεση, τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε χρεοκοπία, τους πολίτες σε απόγνωση !!!
Με πληθωρισμό 5,2 %, ανεργία πάνω από 14%, ύφεση 6,6 %, μείωση αγοραστικής δύναμης κατά 30 % σε ένα μόλις χρόνο, με εκτίναξη του χρέους στα 345 δις και του ελλείμματος ως προς ΑΕΠ στο 145 % κανείς δεν δικαιούται να θριαμβολογεί, αντίθετα δικαιώνει όλους εμάς, που από την αρχή είπαμε ΌΧΙ στην υπογραφή του Μνημονίου και την υπαγωγή της χώρας σε κατοχικό, οικονομικό ζυγό.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί και δεν θέλει να αντισταθεί.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΡΑ.
Εμείς και μπορούμε και θέλουμε και κυρίως επιβάλλεται να αγωνισθούμε για την απόκρουση και το γκρέμισμα αυτής της πολιτικής και των εκφραστών της.
Άλλωστε, τίποτα δεν μας χαρίστηκε, τα πάντα κατακτήθηκαν με αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου