Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο  Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή το προς διαβούλευση νέο νομικό πλαίσιο για τις «Δημόσιες Συμβάσεις, Προμηθειών, Έργων και Υπηρεσιών στους Τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας», του ΥΠΕΘΑ, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«H Νέα Δημοκρατία έφερε προ τετραετίας ένα νόμο τομή για τις Προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, ένα νόμο που προήγαγε τη διαφάνεια και έθετε το πλαίσιο για την ενίσχυση των Ελληνικών Αμυντικών Βιομηχανιών.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θέτει σήμερα προς διαβούλευση ένα νέο νόμο, ο οποίος εναρμονίζεται μεν με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 81/2009, αλλά πολλές διατάξεις του, δημιουργούν, εύλογα, ανησυχία για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχουν στην χειμαζόμενη Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πως θα ενισχύσει την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, αυτό δεν φαίνεται στο νομοσχέδιο.
Ακριβώς για το λόγο αυτό, εκφράζουμε την απορία:
Γιατί η χώρα προσέτρεξε πρώτη, από όλες τις χώρες της ΕΕ, να υιοθετήσει την συγκεκριμένη οδηγία;
Μήπως η σπουδή αυτή οφείλεται στις επιταγές της τρόικας;
Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία θα διατυπώσει εκτενώς και με εποικοδομητική προσέγγιση τις απόψεις της για το νομοσχέδιο, κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, με μοναδικό γνώμονα το Εθνικό Συμφέρον και την επίτευξη της διαφάνειας στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου