Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Σαμαράς: Δε βγαίνει το Μνημόνιο !!!

Την ανάγκη να αλλάξουν οι όροι του Μνημονίου που “δε βγαίνει”, παρά το θετικό απολογισμό της άτυπης Συνόδου Κορυφής, εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως είναι αντίθετος με την πώληση της δημόσιας περιουσίας, “όχι με ιδεολογικά αλλά οικονομικά κριτήρια”. Για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας...
 “δεν χρειάζεται να χάσουμε κυριότητα”, αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ στον Τύπο της Κυριακής (20/03).

Ο κ. Σαμαράς τάσσεται κατά της πώλησης δημόσιας περιουσίας γιατί, όπως εξηγεί, “θα χάσουμε και αξία (αφού πουλάμε υπό πίεση) και υπεραξίες (που το ίδιο το κράτος θα δώσει στα ακίνητά του αφού τα πουλήσει)”.

“Η δική μας αντίθεση στην πώληση έχει οικονομική βάση. Δεν είναι 'ταμπού', ούτε 'ιδεολογικές εμμονές'. Αν είχαμε τέτοια 'ταμπού' εμείς, δεν θα θέταμε πρώτοι το ζήτημα της δημόσιας περιουσίας”, συμπληρώνει.

Σε ό,τι αφορά στον απολογισμό της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, παραδέχεται ότι “ήταν θετικός, γιατί ήταν η διόρθωση ενός λάθους”, εννοώντας τη δέσμευση αποπληρωμής των δανείων “σε προθεσμίες που δεν προλαβαίναμε”.

Ωστόσο, προσθέτει “η διόρθωση ενός λάθους από τα πολλά δεν μπορεί σήμερα να είναι λόγος πανηγυρισμών. Το Μνημόνιο δεν έβγαινε. Και -παρά τη διόρθωση που επιτελυχθηκε- και τώρα δεν βγαίνει.

“Το πρόβλημα είναι ότι η ίδια οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται από πέρσι, βυθίζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης, λουκέτων, ανεργίας και επίμονων ελλειμμάτων. Και η λύση στο πρόβλημα είναι να αλλάξει η πολιτική αυτή και να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου