Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Γεν.Γραμματέα ΓΣΕΕ κ.Βαγγ.Μπουζούλα

                                      
Προς
Δ.Σ. ΓΣΕΕ

Θέμα: Παραίτηση Γ.Γ. ΓΣΕΕ Ευαγ. Μπουζούλα του Παναγιώτου
Μετά από ώριμη σκέψη και με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων, λαμβάνοντας υπόψη το πολιτισυνδικαλιστικό γίγνεσθαι, όπως ανακοίνωσα δημόσια στης 23 Φεβρουαρίου 2011 στην κεντρική μου ομιλία της ΓΣΕΕ, υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση του Γ.Γραμματέα και του μέλους του Δ/Σ της ΓΣΕΕ.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι βρίσκονται υπό καθεστώς κατακτητών τόσο του ΔΝΤ, όσο και των περικοπών των μισθών και συντάξεων από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Η αυξανόμενη ανεργία ξεπέρασε το 1.000.000 και η φτώχια εξαπλώνεται. Ο κόσμος της εργασίας δεν αντέχει άλλο να περικόπτονται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τα κόμματα εξουσίας με την στάση τους να τα υιοθετούν.
Η παραίτησή μου δεν αποτελεί φυγή, δημιουργεί νέα προϋπόθεση πιστεύοντας ότι όλοι μαζί ενωτικά θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη λαίλαπα και θα δώσουμε όραμα και προοπτική.
Πίστευα και πιστεύω ότι η "καρέκλα δεν κάνει τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος την καρέκλα" κατά την ρήση του θυμόσοφου λαού. Με αίσθημα ευθύνης, χωρίς προσωπικά οφέλη και χωρίς δεύτερη σκέψη, πήρα την απόφασή μου αυτή ευελπιστώντας σε ένα καλύτερο αύριο για το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος. Η ιστορική μου διαδρομή και ο χαρακτήρας μου δεν μου επιτρέπουν να κάνω οτιδήποτε άλλο, το μόνο που θέλω είναι να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, όλους εκείνους που με στήριξαν, με καταξίωσαν και με εμπιστεύτηκαν στις θέσεις που πέρασα.
Ευελπιστώ στην ενότητα, στην πύκνωση των γραμμών αντίδρασης, σε πάθος και δύναμη να αντιμετωπίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική, σε διαφορετική περίπτωση που τα ανεχτούμε αμαχητί θα είμαστε συνένοχοι στο "έγκλημα" που συντελείτε.


Γ. Γραμματέας ΓΣΕΕ
Ευαγ. Μπουζούλας


Συνημμένη: Αποχαιρετιστήρια επιστολή
Προς
Προσωπικό και μέλη Διοίκησης ΓΣΕΕ, ΕΚ, ΙΝΕ, ΚΑΝΕΠ, ΕΕΚΕ, ΣΚΟΚ, ΚΕΠΕΑ, ΑΡΙΣΤΟΣ

Αποχαιρετιστήρια επιστολή
Γ.Γραμματέα ΓΣΕΕ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥΛΑ

Η σημερινή μέρα της παραίτησής μου από την θέση του Γ.Γραμματέα και μέλους της ΓΣΕΕ μου δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα.
Ανάμεικτα συναισθήματα που αποχωρίζομε ανθρώπους που εκτίμησα και πίστεψα σε μια ολοκλήρωση ενός οράματος που θα δημιουργούσε θετικές προσδοκίες για όλους μας, για το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας πετυχαίνοντας ευημερία στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους, και για ότι δεν πετύχαμε. Κάναμε ότι μπορούσαμε, βεβαίως με τα λάθη μας, υπήρξαν διλήμματα και βασανιστικές στιγμές για αποφάσεις που πήραμε.
Εύχομαι η νέα ηγεσία, με την βοήθεια όλων σας να πετύχει, να πετύχει να ελευθερωθούν οι δυνάμεις της εργασίας και να αποτρέψει την ανυποχώρητη αντιλαϊκή αυτή πολιτική.
Πρέπει να επανέλθουν τα κοινωνικά δικαιώματα, τα ασφαλιστικά δικαιώματα και να μηδενιστεί η ΑΝΕΡΓΙΑ.
Με πολλούς συζητούσαμε για κοινές προσπάθειες με συγκέντρωση δυνάμεων και δημιουργικό προσανατολισμό γιατί γοητευόμασταν από τις ιδέες και τους αγώνες να μην αφήσουμε τίποτα έκθετο και ανυπεράσπιστο σε όλους εκείνους που στόχευαν και στοχεύουν να καταστρέψουν συλλογικά αγαθά, θεσμούς, αξίες και συνειδήσεις, με στόχο να αποτρέψομε τις κατεστημένες δυνάμεις που οδηγούν την κοινωνία σε γενική πολιτική καθίζηση.
Διατηρούμε την θέλησή μας να δημιουργήσουμε, να συγκρουστούμε να μην απαξιωθεί το πολιτικοσυνδικαλιστικό κίνημα, να μην αποξενωθούμε από την κοινωνία και τους πολίτες, να μην χάσουμε τον πολιτισμό μας.
Εξάλλου αποδείξαμε ότι δεν μας ενδιαφέρει να βολευόμαστε, να συμβιβαζόμαστε με τυχάρπαστες προσαρμογές και με την ιδιοτέλεια των μεταλλαγμένων και η επιμονή μας αυτή δεν είναι παραξενιά, αλλά υπόθεση ζωής που στηρίζεται στην εκτίμηση, στην ανθρωπιά και σε ένα καλύτερο αύριο που όλοι πιστεύουμε.
Πιστεύω ότι τα προβλήματα είναι σε σημείο βρασμού που όσο ο καιρός θα περνά θα φτάσουν σε σημείο έκρηξης ή σήψης, δυσφορώ και οργίζομαι όταν βλέπω την εξουσία να καλλωπίζεται και να καμαρώνει τον εαυτό της στο μαγικό της καθρέφτη.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Τελειώνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω για την συνεργασία μας, την εμπιστοσύνη σας, για όσα μοιραστήκαμε, για όσα μας πλήγωσαν και για όσα μας ένωσαν.
Το εγχείρημα του συνδικαλιστή είναι επιλογή ζωής και υπόθεση συνείδησης. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν τελειώνει ποτέ, γιατί δεν τελειώνουν οι ορίζοντες του μέλλοντος για μια καλύτερη ανθρωπότητα. Με την πορεία του, θα μοιραζόμαστε από διαφορετικές θέσεις χαρές, πίκρες, μοναξιές, εξάρσεις και ματαιώσεις, τα οράματά μας όμως δεν θα μείνουν μόνα τους.
Η περιπέτεια του συνδικαλιστικού κινήματος είναι ο διαρκής αγώνας για τις μεγάλες αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της ειρήνης, το δικαίωμα της δουλειάς και αυτήν την περιπέτεια την συνοδεύουν οι στίχοι του Νίκου Γκάτσου.
Λίγο σιτάρι για την γιορτή
Λίγο κρασί για την θύμηση
Λίγο νερό για την σκόνη
Με τα μάτια μας στραμμένα προς το αύριο από όπου έρχεται ο διαφορετικός κόσμος που θα φέρει νέα συναισθήματα χαράς και ευτυχίας, αρκεί να τον πιστεύουμε όλοι.
Σας ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου