Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Το γαλάζιο "αντιμνημόνιο"


Μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα αλλά και των φορολογικών συντελεστών σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, θα προτείνει μεταξύ άλλων στο δικό του «μνημόνιο»  (οικονομικό πρόγραμμα) ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο, στις αρχές Απριλίου.
Στόχος, να πείσει τους πολίτες ότι η ΝΔ είναι λαϊκό κόμμα, όχι «λαϊκίστικο». Η παρουσίαση του νέου σχεδίου εξόδου από την κρίση θα έχει χαρακτηριστικά προεκλογικής εκδήλωσης-«φιέστας», με τον Αντώνη Σαμαρά να επικεντρώνει την κριτική του για την «αποτυχία του μνημονίου» προσωπικά στον πρωθυπουργό, στον οποίο θα επιρρίψει αποκλειστικά τις ευθύνες για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο πρόεδρος της ΝΔ θα καταγγείλει τον Γ. Παπανδρέου ως αφερέγγυο, επικαλούμενος τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν για τις συνομιλίες που είχαν οι δύο άντρες, μερικούς μήνες πριν προσφύγει η χώρα στο μηχανισμό στήριξης. Θα του προσάψει επίσης αδυναμία να διαπραγματευτεί με την τρόικα. Στο νέο οικονομικό σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Α. Σαμαράς, στις αρχές Απριλίου, θα προτείνεται και η αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας.
Πιο συγκεκριμένα, να δοθεί προς εκμετάλλευση ένα τμήμα των ακινήτων του Δημοσίου με μακροχρόνια μίσθωση, ώστε η χώρα να εξασφαλίσει έσοδα πέντε δισ. ευρώ ετησίως. Η αξιοποίηση προτείνεται να γίνει με νομοθετική ρύθμιση ανάλογη με αυτή που έγινε κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και με διεθνείς διαγωνισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου