Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Στα αζήτητα σκουριάζουν λεωφορεία αξίας 1.666.000 ευρώ...


Στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Ελληνικό, "σκουριάζουν" τα τέσσερα πανάκριβα οχήματα τύπου VOLVO B9TL, που αγόρασε το ελληνικό κράτος για την αξιοποίησή τους στην τουριστική γραμμή ξενάγησης στο ιστορικό κέντρο, αξίας 1.666.000 ευρώ.
Παρά το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα οχήματα προορίζονταν για να αντικαταστήσουν τα παλαιού τύπου λεωφορεία της γραμμής 400 του ΟΑΣΑ, παραμένουν ακινητοποιημένα, αν και η συγκεκριμένη γραμμή έχει πάψει να λειτουργεί ήδη από τον Ιούνιο του 2010.
Οι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ, μιλούν για σκάνδαλο οικονομικών συμφερόντων και για "ντε-φάκτο παραχώρηση της γραμμής-φιλέτο, σε ιδιώτες", την στιγμή που το ελληνικό κράτος, ευαγγελίζεται την τουριστική ανάπτυξη και την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης. Πρόκειται τουλάχιστον για χειρισμό ανικανότητας του υπουργείου μεταφορών και της ΕΘΕΛ. Ενός υπουργείου που αναλώνεται στην εκπαίδευση ράμπο που θα πατάξουν το κίνημα "δεν πληρώνω" και την λαθρεπιβίβαση στα μέσα μεταφοράς, όταν με την αξιοποίηση της συγκεκριμένης γραμμής θα μπορούσε να έχει πολλαπλάσια έσοδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου