Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΔΑΚΕ - Εργατικού Κέντρου Αθήνας.


           ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ

ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ



Αθήνα, 14 Απριλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ στο «ξεπούλημα» των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων
Στήριξη και αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην απαξίωση των ΕΑΣ


            Η μεθοδευμένη και συστηματική απαξίωση των κρατικών βιομηχανιών και των εργαζομένων σε αυτές συνεχίζεται...
          Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα φαίνεται πως, με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης και τρόικας, έχουν μπει στο στόχαστρο πολυεθνικών, καθώς και εγχώριων μεγαλοεπιχειρηματιών.
          Οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ είναι οι μόνοι που μπορούν να αναχαιτίσουν το «ξεπούλημα» της βιομηχανίας, γι’ αυτό και Υπουργός Εθνικής Άμυνας αρνείται να τους συναντήσει, την ώρα που από το γραφείο του έχουν «παρελάσει» δεκάδες Έλληνες και ξένοι «επενδυτές»…
          Αυτή η αλαζονεία και η αυταρχικότητα δεν εδράζεται μόνο στο αρμόδιο Υπουργείο, χαρακτηρίζει τη σημερινή κυβέρνηση στο σύνολό της, αφού ο «κοινωνικός διάλογος» έχει μετατραπεί σε άγνωστη φράση από «καραμέλα» της περιόδου που βρίσκονταν στην αντιπολίτευση.       
          Το σχέδιο «τύπου ΟΣΕ», που επεξεργάζονται για τα ΕΑΣ, μέσα από μετατάξεις και ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις, υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα για την Εταιρεία και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην παραγωγική της κατάρρευση.
          Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός: «Να βγει στο σφυρί» η μοναδική κρατική αμυντική βιομηχανία. Σκοπεύουν να αφήσουν την Ελλάδα, μια από τις χώρες με τις μεγαλύτερες αναλογικά στρατιωτικές-εξοπλιστικές δαπάνες, χωρίς αντίστοιχη βιομηχανία.
          Η ΔΑΚΕ-Εργατικού Κέντρου Αθήνας δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στο δίκαιο και δύσκολο αγώνα των εργαζομένων στα ΕΑΣ. Στηρίζουμε καθολικά και μαζικά τις κινητοποιήσεις τους.
          Η παραγωγική ενδυνάμωση και η λειτουργική αναβάθμιση των ΕΑΣ είναι αναγκαίες και επιτακτικές. Η υπεράσπιση και αξιοποίηση όλου του εργατικού δυναμικού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης.
         
Ο κρατικός χαρακτήρας των ΕΑΣ είναι αδιαπραγμάτευτος.
Έτσι και μόνο έτσι υπηρετείται το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ



ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΕΚΑ
Ο Γραμματέας Γιάννης Βασιλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου