Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Δελτίο τύπου.

Οι εργαζόμενοι στο ALTER «βάζουν πλάτη» για την επαναλειτουργία του Σταθμού, ας αναλάβει επιτέλους η εργοδοτική πλευρά τις ευθύνες της
Συμπαράσταση και Αλληλεγγύη στους εκατοντάδες απολυμένους και απλήρωτους συναδέλφους από το χώρο των ΜΜΕ
Οι εργαζόμενοι στο τηλεοπτικό κανάλι ALTER, αν και απλήρωτοι για περισσότερο από 3 μήνες, αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους αποδεικνύοντας με τον πιο σαφή και απόλυτο τρόπο την πρόθεσή τους να στηρίξουν το εγχείρημα για την επαναλειτουργία του σταθμού. Η ιδιοκτησία καλείται, επιτέλους, να αναλάβει τις ευθύνες της αφενός με την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, και αφετέρου με την παρουσίαση ενός εμπεριστατωμένου σχεδίου, που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του σταθμού, αλλά και τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας.
Κάθε κλείσιμο έντυπου ή ηλεκτρονικού μέσου, τηλεοπτικού ή ραδιοφωνικού σταθμού αποτελεί ισχυρό «πλήγμα» στην ελευθερία του τύπου και στην πολυφωνία της ενημέρωσης. Η κυβέρνηση και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ οφείλουν, έστω και τώρα, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μη μετατραπεί η έγκυρη και αντικειμενική πληροφόρηση σε «έρμαιο» των διακυμάνσεων της προσφοράς και τη ζήτησης.
Οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί) βιώνουν τις πιο επώδυνες συνέπειες του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τα αντεργατικά της νομοθετήματα. Αναγκάζονται από τους εργοδότες τους, με την ανοχή ή ακόμα και τη «συνενοχή» των συναρμόδιων Υπουργείων, να σηκώσουν όλο το βάρος των επιπτώσεων της οικονομικής ύφεσης στον κλάδο τους. Οι μαζικές απολύσεις, η καταπάτηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, οι μειώσεις μισθών μέσα κυρίως από τη διάδοση της εκ περιτροπής εργασίας, και η καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας έχουν γίνει καθημερινά φαινόμενα.
Η ΔΑΚΕ εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της τόσο στους εργαζομένους του ALTER, όσο και στους εκατοντάδες απολυμένους και απλήρωτους συναδέλφους από το χώρο των ΜΜΕ. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΕ για:
• Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων
• Διασφάλιση θεσμικών κατακτήσεων
• Αποτροπή των απολύσεων
• Ανάσχεση περαιτέρω μισθολογικών μειώσεων

Ο σεβασμός στην ενημέρωση ξεκινά από το σεβασμό στους ανθρώπους που την υπηρετούν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου