Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν.Κιουτσούκη

 Αθήνα,12.04.2011
Η κυβερνητική προπαγάνδα καταρρέει αφού εξανεμίζονται ήδη τα όποια «κέρδη» από τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου

Πριν «στεγνώσει το μελάνι» από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για μείωση του ελληνικού επιτοκίου δανεισμού κατά μόλις μια μονάδα…, πριν ακόμη κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης του Μνημονίου, η αύξηση του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά 0,25% σε πρώτη φάση και κατά 0.75 έως 1% μέχρι το τέλος του 2011, έρχεται να εξανεμίσει τις όποιες ελάχιστες «θετικές» συνέπειες για την Ελλάδα. Έτσι λοιπόν το «καρότο» της μείωσης εξαφανίζεται, ενώ το «μαστίγιο» για τους εργαζόμενους μεγαλώνει.
Οι δυσμενείς επιπτώσεις της αύξησης του επιτοκίου όμως δεν περιορίζονται μόνο στην επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας. Νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις πλήττονται άμεσα, αφού η αύξηση αυτή θα συμπαρασύρει σε άνοδο τη μηνιαία δόση σε στεγαστικά, καταναλωτικά και επαγγελματικά δάνεια. Με αυτόν τον τρόπο ανατρέπεται για μια ακόμη φορά ο οικονομικός προϋπολογισμός-προγραμματισμός χιλιάδων οικογενειών και επαγγελματιών, ενώ υπονομεύεται η οριακή ικανότητά τους να ανταποκριθούν στις τραπεζικές τους υποχρεώσεις.
Ο δανεισμός γίνεται ακόμη πιο ακριβός, σε μια περίοδο που η αγορά μαστίζεται από την έλλειψη ρευστότητας, με την αύξηση των «λουκέτων και την απώλεια θέσεων εργασίας να αποτελούν το μοναδικό σίγουρο αποτέλεσμα.
Η κυβερνητική προπαγάνδα για τη δήθεν «εθνική επιτυχία» κατέρρευσε μέσα σε 10 ήμερες, με την παρουσία της τρόικας την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα να σηματοδοτεί νέες μειώσεις σε μισθούς, «δώρα» και συντάξεις, καθώς και νέες περικοπές σε αναγκαία κοινωνικά επιδόματα και φοροαπαλλαγές.
Η ελληνική κοινωνία, ένα χρόνο και πλέον μετά την υπογραφή του Μνημονίου, βλέπει τις θυσίες της όχι μόνο να μην πιάνουν τόπο, αλλά να δημιουργούνται νέα κοινωνικά, οικονομικά και αναπτυξιακά αδιέξοδα. Η «τρύπα» στα έσοδα μαρτυρά τις παλινωδίες της εισοδηματικής πολιτικής. Η αύξηση της φτώχειας δείχνει την εγκληματική αναλγησία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι χιλιάδες άνεργοι φανερώνουν τη χρεοκοπία του αντιαναπτυξιακού μοντέλου, που οι διεθνείς λογιστές με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης έχουν επιβάλλει στη χώρα.
Η κοινωνική ασφυξία εντείνεται, με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις να βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, την ώρα που η «τοκογλυφία» ανθεί σε κάθε γωνιά της χώρας.
Η «κυβέρνηση των μεγάλων ανατροπών» έχει ανατρέψει την εργασιακή ασφάλεια, την όποια ευημερία των πολιτών, καθώς και κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης.
Με «μπαλώματα» δήθεν μειώσεων στα επιτόκια δεν βγαίνουμε από το τούνελ.
Το «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας και η εκποίηση των κρατικών επιχειρήσεων δεν θα περάσουν.
Η πολιτική της «κινεζοποίησης» της ελληνικής αγοράς εργασίας θα ανατραπεί.
Όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα και να επιστρατεύσουν, ο λαός έχει καταλάβει το ρόλο τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου