Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Πώς θα γίνει το «θαύμα»;;;


<><>
<><>
 

Ένοπλες Δυνάμεις: Ύφεση και σουρεαλισμός...
Οι συνεχείς περικοπές στον (ήδη μειωμένο) αμυντικό προϋπολογισμό, που θα υπερβαίνουν το 70% την επόμενη 15ετία, δεν θίγουν την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, επιμένει το υπουργείο Άμυνας...
Η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ δεν εξηγεί πώς θα γίνει το «θαύμα»...

Οι επανειλημμένες αναφορές στη συνεχιζόμενη έκπτωση της αμυντικής επάρκειας της χώρας, με τις... συνεχείς και αλόγιστες περικοπές των αμυντικών δαπανών, επαληθεύτηκαν με οικονομικά στοιχεία, που περιέχονται σε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της περασμένης Τρίτης, 12 Απριλίου.

Η εν λόγω ανακοίνωση εξεδόθη με αφορμή δημοσιεύματα της ίδιας ημέρας, σύμφωνα με τα οποία το πρόγραμμα αμυντικών προμηθειών της επόμενης 3ετίας θα ανέλθει σε 13,5 δισ. ευρώ. Στην ανακοίνωση, τονίζεται ότι, «όπως είχε ήδη δηλώσει ο ΥΕΘΑ κ. Ευάγγ. Βενιζέλος, ο συνολικός προϋπολογισμός του Μακροπρόθεσμου Προγράμματος της επόμενης 15ετίας θα είναι συντριπτικά μικρότερος σε σχέση με το ΕΜΠΑΕ 2006-2015, που καταργείται. Πιο συγκεκριμένα, σε 15ετή βάση ο προϋπολογισμός του νέου Μακροπρόθεσμου Προγράμματος θα είναι μειωμένος κατά ποσοστό που υπερβαίνει το 70% σε σχέση με τον συνολικό προϋπολογισμό του ΕΜΠΑΕ 2006-2015, χωρίς να θίγεται καθόλου η επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου