Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Επίθεση στον ΓΑΠ

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς καταλογίζοντας του ότι "εξαπατούσε τον κόσμο" στον χειρισμό με το ΔΝΤ, ενώ υποστήριξε ότι "σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται επανεκκίνηση παντού".
Μιλώντας σε συγκέντρωση αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ,
ο κ. Σαμαράς είπε ότι ήταν μεθοδευμένη η προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.
Απευθυνόμενος προς τον κ. Παπανδρέου ρώτησε:

"Γιατί φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009; Γιατί απαξίωναν την οικονομία με δηλώσεις για διεφθαρμένη χώρα και Τιτανικό; Μένει να μας πούνε τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη; Τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές της μεθοδεύσεις;".
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση του οικονομικού προγράμματος στις 12 Μαΐου: "Λαμβάνει υπόψη τις σημερινές αντίξοες συνθήκες, προβλέπει στοχευμένες δράσεις που μπορούν να εφαρμοστούν σύντομα και να έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα και αναπτύσσει δράσεις και μέτρα που μπορούν να βγάλουν την χώρα από την κρίση.
Αυτό είναι το Νέο Συμβόλαιο που θα προτείνουμε στους Έλληνες". Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ειδικότερα στις αναφορές του υπουργού Εξωτερικών ότι δεν πρόκειται η Ελλάδα να καθορίσει άμεσα ΑΟΖ για να μην επιβαρυνθούν οι συνομιλίες λέγοντας: "Μας προκαλεί ανησυχία". Τόνισε ακόμη: "Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την αξίωση της Τουρκίας για μοιρασιά στην μέση. Επιμένουμε ότι ανακήρυξη της ΑΟΖ κατοχυρώνει πλήρως τα εθνικά μας συμφέροντα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου". Επιπλέον χαρακτήρισε "ακατανόητη την συνέχιση της μυστικής διπλωματίας από την κυβέρνηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου