Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τους εργαζόμενους !!!

Απερίφραστη καταδίκη της βίαιης καταστολής
της διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α

Μια ειρηνική συγκέντρωση για τη διασφάλιση κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. μετατράπηκε, με ξεκάθαρη ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη», σε πεδίο βίας και συγκρούσεων. Εργαζόμενοι-πολίτες, μεταξύ των οποίων και πάρα πολλές γυναίκες, που διαδήλωσαν με μοναδικό στόχο την υπεράσπιση του δημοσίου-κοινωνικού συμφέροντος, χωρίς κουκούλες και προκλήσεις, δέχτηκαν αναίτια επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις.
Εκτελώντας άνωθεν εντολές και με πρόσχημα το άβατο του Κοινοβουλίου επιστράτευσαν «πολεμικά μέσα» για την καταστολή μιας ειρηνικής πορείας, που η αντιπροσωπεία της ήθελε να παραδώσει σχετικό ψήφισμα στη Βουλή. Ενδεικτικό της αδικαιολόγητης αγριότητας ήταν ο τραυματισμός του Προέδρου της ΠΟΠ-ΟΤΑ Παναγιώτη Βελέντζα, ο οποίος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.
Η ΔΑΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση σε βάρος των συναδέλφων. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τους εργαζόμενους και τις κοινωνικές τους διεκδικήσεις, κινδυνεύει από όλους εκείνους που καθημερινά (παρα)βιάζουν το Σύνταγμα και το νομικό πολιτισμό της χώρας, εκχωρώντας κυριαρχικά δικαιώματα και ξεπουλώντας την περιουσία του ελληνικού λαού.
Οι κοινωνικοί αγώνες όταν εδράζονται σε δίκαια και καθολικά αιτήματα έχουν τέτοια δυναμική που δεν καταστέλλονται. Η φτώχεια, που μας επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι η χειρότερη μορφή βίας, όσο δεν αλλάζουν πολιτική θα βρίσκουν την κοινωνία αντιμέτωπη. Η αστυνομία έχει ιδιαίτερα σημαντικό έργο να επιτελέσει για τη καταπολέμηση, της εγκληματικότητας, που μαστίζει το ιστορικό κέντρο και απειλεί τις οικογένειές μας, ας σταματήσει λοιπόν να «σπαταλά» δυνάμεις στρεφόμενη εναντίον των ελλήνων εργαζομένων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου