Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
 
ΟΧΙ στο «ξεπούλημα» του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου

            Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η τράπεζα που βρίσκεται στην «υπηρεσία» του ελληνικού λαού, μια «δικλείδα ασφαλείας» στην ασυδοσία των τραπεζιτών και η εγγύηση για τον μικροαποταμιευτή «βγαίνει στο σφυρί».

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποκύπτοντας για άλλη μια φορά στις πιέσεις της τρόικας και των δανειστών μας αρχίζει τη λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων, θυσιάζοντας το τελευταίο τραπεζικό καταφύγιο με χαμηλά επιτόκια, που δεν χρησιμοποιεί «ψιλά γράμματα» και παραπλανητικούς όρους.

Χωρίς να υπολογίσουν τους εργαζόμενους, τους χιλιάδες κατοίκους των ακριτικών και πιο απομακρυσμένων περιοχών της χώρας που εξυπηρετούνται από τη συγκεκριμένη τράπεζα, αλλά και τα 3 εκατ. των πελατών της προχωρούν στην παγκόσμια πρωτοτυπία του να αφήσουν τη χώρα  χωρίς Δημόσιο Ταμιευτήριο.

Η ΔΑΚΕ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στηρίζοντας με κάθε μέσο το δίκαιο αγώνα τους. Σε αυτό το πλαίσιο συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε το Δ.Σ. του Σωματείου τους, αρχής γεννωμένης από την 24ωρη απεργία της 31ης Μαΐου.

Η Ελλάδα χρειάζεται έναν ισχυρό κρατικό τραπεζικό πυλώνα, αυτό απαιτεί η κοινωνία και η πραγματική οικονομία.

Η κυβέρνηση δεν διαθέτει καμία δημοκρατική και κοινωνική νομιμοποίηση να βάζει «πωλητήριο» στην περιουσία του ελληνικού λαού.

Η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής είναι η μόνη πρόταση στην οποία μπορούν να συναινέσουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι. Κάθε εγχείρημα εκποίησης των εθνικών κεφαλαίων θα μας βρίσκει απέναντι.

Οι ανθρώπινες ανάγκες πρέπει να μπουν πάνω από τα ληστρικά επιτόκια των κερδοσκόπων.

Η εθνική αξιοπρέπεια και το δημόσιο συμφέρον βρίσκεται πάνω από τις λογιστικές αλχημείες των διεθνών τοκογλύφων.




ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΕΚΑ
Ο Γραμματέας Γιάννης Βασιλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου