Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ στην εκχώρηση του ΟΤΕ στο Γερμανικό Δημόσιο
Η περαιτέρω πώληση μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου στη Deutsche Telecom είναι εγκληματική και στρέφεται ενάντια στο Εθνικό Συμφέρον

Η εκποίηση της κρατικής συμμετοχής στον ΟΤΕ βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο νέο «οδικό χάρτη» των κυβερνητικών αδιεξόδων. Την ώρα που η Γερμανία αντιδρά σε κάθε προσπάθεια στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας, ρίχνοντας «νερό στο μύλο» των διεθνών κερδοσκόπων, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιλέγει να της χαρίσει τον απόλυτο έλεγχο του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού οργανισμού της χώρας.
Ο Πρωθυπουργός των αντιφάσεων, που ως αντιπολίτευση διαβεβαίωνε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επανάκτηση του δημοσίου ελέγχου στον ΟΤΕ, σχεδιάζει σήμερα την επιπλέον πώληση ποσοστού 10% των μετοχών του στη Deutsche Telecom. Μια τέτοια ενέργεια θα σημάνει την πλήρη αποχώρηση του ελληνικού κράτους από τις τηλεπικοινωνίες και το πέρασμα του ελέγχου του ΟΤΕ στο γερμανικό δημόσιο, που είναι και ο βασικός μέτοχος της Deutsche Telecom.
Ένα ακόμη από τα «ασημικά» της προίκας του ελληνικού λαού κυριολεκτικά «βγαίνει στο σφυρί», καθώς η κυβέρνηση, ίσως και σκόπιμα, επιλέγει την πώλησή του σε μια χρονική στιγμή που η τιμή μετοχής του δεν ανταποκρίνεται ούτε στο 1/10 της πραγματικής της αξίας. Σχεδιάζουν να εισπράξουν 400 εκατ. ευρώ από την πώληση του 10% των μετοχών, όταν πριν από 3 χρόνια, το 8% πωλήθηκε έναντι 1.1 δις ευρώ! Μια τέτοια απόφαση είναι εγκληματική και ποινικά ελέγξιμη.
Με αυτόν τον τρόπο οι Γερμανοί θα γίνουν το απόλυτο αφεντικό αποκτώντας πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο, με το Δημόσιο να χάνει ακόμη και το δικαίωμα άσκησης βέτο. Η πορεία ΟΤΕ και η τιμολογιακή του πολιτική θα περάσει εξ ολοκλήρου σε γερμανικά χέρια.
Οι αυξημένες εξουσίες της Deutsche Telecom σε θέματα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού ισοδυναμούν με την επιβολή ενός εργασιακού μεσαίωνα στον ΟΤΕ, με εκατοντάδες απολύσεις, διώξεις εργαζομένων, βλαπτικές μεταβολές και μεγάλες μειώσεις μισθών. Έτσι πράττουν οι Γερμανοί σε όλες τις χώρες, που αποκτούν καταστατική πλειοψηφία σε πρώην κρατικές επιχειρήσεις.
Η ΔΑΚΕ βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους του ΟΤΕ, στηρίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στην εκποίηση της κρατικής συμμετοχής στα γερμανικά ή σε όποια άλλα ιδιωτικά συμφέροντα.
Υπηρετούμε και πιστεύουμε στην αναγκαιότητα του δημοσίου ελέγχου στο μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό οργανισμό της χώρας. Είναι βασική συνθήκη και προϋπόθεση ανάπτυξης. Αυτό επιτάσσει το εθνικό μας συμφέρον.
Ο κοινωνικός ρόλος των τηλεπικοινωνιών είναι αδιαπραγμάτευτος. Η εκχώρηση της Διοίκησης του ΟΤΕ σε ξένο ανταγωνιστή είναι τριτοκοσμικό μοντέλο, αυτό άλλωστε υποστήριζε και ο νυν Υπουργός Οικονομικών μέχρι τις εκλογές του 2009, πριν «αλλάξουμε» ή μάλλον πριν «βουλιάξουμε»…Στην εποχή του διαδικτύου δεν μπορεί η χώρα να μένει χωρίς τηλεπικοινωνιακό φορέα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όλοι όσοι επιβουλεύονται πλειστηριασμούς της δημόσιας περιουσίας οφείλουν να αλλάξουν σχέδια άμεσα. Οι κρατικές επιχειρήσεις είναι ΕΘΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ και δεν πρόκειται να πουληθούν για ένα κομμάτι ψωμί. Ο κόσμος της εργασίας θα αντιδράσει μαζικά και δυναμικά. Η ελληνική κοινωνία θα βρεθεί απέναντι.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου